Saara Aalto
Julkkikset

Maailmantähteyteen tähtäävä Saara Aalto kansainvälisen levytyssopimuksen jälkeen: ”Kannatti tehdä töitä kaikki nämä vuodet”

Laulaja Saara Aallon tulevalle levylle on jo tarjottu Sian säveltämää kappaletta. Meri-rakas jatkaa Saaran managerina. – Meri pysyy vierelläni, koska on aivan supertärkeää, että on joku sellainen ihminen, johon luottaa koko sydämestään, nousukiidossa oleva Saara sanoo.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

– Olen niin monessa kilpailussa jäänyt ilman voittoa, että tiedän häviöstä seuraavan aina jotain vieläkin parempaa kuin voitosta, Saara Aalto, 29, kertoi Annan haastattelussa lokakuun alussa.

Nyt, X Factor -kilpailun ratkeamisen ja harvinaisen levytyssopimuksen solmimisen jälkeen Saaran lausahdus vaikuttaa pitävän prikulleen paikkansa.

Levytyssopimus takataskussa

Sekä britti- että suomalaislehdissä on julistettu, että Saara on brittien X Factor -kilpailun todellinen voittaja, vaikka jäikin kisassa kakkoseksi. Saara sai eniten ääniä kahden viimeisen finaaliviikon aikana ja ensimmäisenä finaali-iltana. Jos koko ohjelman aikana annetut äänet lasketaan yhteen, Saara on ehdoton ääniharava.

Brittilehti Daily Star uutisoi eilen, että Saara on solminut kaksi levytyssopimusta. Lehden mukaan suomalaislaulaja on solminut levytyssopimuksen sekä X Factor -tuomari Simon Cowellin Syco-levy-yhtiön että Sony Music Finlandin kanssa.

Totuus on melko lähellä Daily Starin tietoja, vaikka kahta sopimusta Saara ei ole tehnyt. Saara on solminut harvinaisen levytyssopimuksen, jossa mukana on sekä Suomen että Britannian Sony Music, johon myös Simon Cowellin Syco-levy-yhtiö kuuluu. Uutta musiikkia julkaistaan vuoden 2017 aikana.

– Eeppisestä rakkauspopistani ollaan aivan innoissaan, Saara kommentoi asiaa Sony Music Finlandin tiedotustilaisuudessa Hotel Kämpin Peilisalissa.

Tulevalle levylle myös muiden säveltämää musiikkia

Saara on kykyjenetsintäkilpailuihin osallistumisen lisäksi toiminut ääninäyttelijänä ja esiintynyt useissa musikaaleissa. Ennen nyt solmimaansa levytyssopimusta hän on julkaissut neljä omakustannelevyä. Keikkoja Saaralla on riittänyt tiuhaan tahtiin, mutta radiohiteiksi levyjen kappaleet eivät ole nousseet.

Levy-yhtiöiden kanssa käydyt neuvottelut ovat aiemmin päättyneet tuloksetta. Saara on halunnut itse säveltää kappaleensa ja päättää taiteellisesta linjastaan. Nyt Saara hyppää suuren levy-yhtiön matkaan ja aikoo ottaa levylle mahdollisesti myös muiden säveltämiä kappaleita. Saara ei silti usko, että joutuu tekemään myönnytyksiä musiikillisten linjaustensa suhteen.

– Sydämeni on selkeä mittari. En usko, että siitä tulee ongelmaa. Minulla on vahva visio ja levy-yhtiöllä on sama visio kuin minulla. En usko, että kukaan pakottaisi minua tekemään mitään sellaista, mitä en halua, Saara kertoo.

Sian säveltämää kappaletta on jo tarjottu levylle

Saara on jo häkeltynyt siitä, millaisia kontakteja hän on levytyssopimuksen ansiosta saanut. Lentokoneessa matkalla Suomeen hän kuunteli muun muassa Sian säveltämää kappaletta, jonka hän voisi saada tulevalle levylleen.

– Kyllä kannatti tehdä töitä kaikki nämä vuodet. Olisi ihanaa säveltää Sian kanssa, Saara unelmoi.

Ennen X Factoriin osallistumista Saara sai jatkuvasti kuulla, että hänen kannattaisi tehdä musiikkia suomeksi. Se ei kuitenkaan sopinut maailmantähteydestä haaveilleen ja usealla eri kielellä laulaneen Saaran suunnitelmiin. Nyt jännittävä kysymys kuuluukin: mikä tulee olemaan Saaran kieli tulevilla levyillä?

– Varmasti nyt englanniksi, mutta kun minusta on kyse, niin eihän sitä toisaalta voi tietää. Tässä on tullut levytettyä jo niin monilla kielillä, Saara kertoo.

Meri-rakas jatkaa managerina

Saaran kihlattu Meri Sopanen on toiminut Saaran managerina ja keikkamyyjänä Suomessa. Meri on kuitenkin kertonut avoimesti olevansa ujo puhumaan englantia. Millainen Merin rooli Saaran työkuvioissa tulevaisuudessa on?

– Meri pysyy vierelläni, koska on aivan supertärkeää, että on joku sellainen ihminen, johon luottaa koko sydämestään. Koko X Factorhan oli alunperin Merin idea. Tietenkin minulla on Brittien manageri, joka hoitaa koko kansainvälisen puolen. Meri hoitaa Suomi-yhteyksiä, Saara kertoo.

Tulevaisuuden Saara näkee valoisana. Hänen päämäärätietoinen työnsä on tuottanut tulosta, josta hän aikoo nyt nauttia.

– Olen monta vuotta ollut kärsivällinen ja tehnyt töitä unelmani eteen. Nyt tuntuu, että kaikki vain loksahtaa paikalleen. Mitä voikaan vielä tapahtua? Kaikki on mahdollista, Saara fiilistelee tulevaa.

Areenoille Britanniaan ja Suomeen

Saara on lähdössä helmikuussa alkavalle X Factor -kiertueelle kiertämään Britannian suurimpia areenoja yhdessä muiden X Factor -kisassa menestyneiden kanssa.

Myös suomalaisille on tiedossa erityistä herkkua. Suomessa Saaran esiintymisestä saadaan nauttia Hartwall Arenalla 15.4. In my wildest dreams -nimisen konsertin liput tulevat myyntiin jo huomenna, 21.12. Saara lupaa, että konsertissa kuullaan X Factorissa esitettyjä kappaleita sekä toivottavasti myös uutta materiaalia.

– En voi uskoa, että se tapahtuu. En olisi kuukausi sitten uskonut, että tällainen voisi oikeasti toteutua. Siitä tehdään todellakin spektaakkeli eli maailmanluokan show. Se on kiitokseni kaikille suomalaisille, jotka ovat olleet tukenani syksyn ajan, Saara hehkuttaa.

Lue myös:

Saara Aalto suunnittelee muuttoa Englantiin : ”Kokeilen mielelläni jo toistakin maata”

X Factor -kilpailussa menestynyt Saara Aalto: ”Luulin, ettei koulukiusaaminen jättänyt jälkiä”

8 asiaa, jotka tekevät Saara Aallosta niin erityisen

X