Julkkikset

Michael Monroella tärkeä viesti maailman johtajille – ”Parhaani yritän”

Rokkari Michael Monroe osallistui Kummien konserttiin ja haastoi maailman johtajat miettimään, miten maailmasta saisi paremman paikan.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Michael Monroe esiintyi Lastenklinikoiden Kummien perinteisessä JouluMielelle-hyväntekeväisyyskonsertissa.

Rokkari Michael Monroe osallistui Kummien konserttiin ja haastoi maailman johtajat miettimään, miten maailmasta saisi paremman paikan.

Rockmuusikko Michael Monroe oli toista kertaa mukana esiintymässä Lastenklinikoiden Kummien perinteisessä JouluMielelle-hyväntekeväisyyskonsertissa.

– Olen onnellinen, että minut kutsuttiin mukaan. Viime esityksessä kukkaruukut saivat vähän kyytiä, mutta nalleihin en koskenut, rokkari naurahti konsertin pressitilaisuudessa Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla. 

 JouluMielelle-konsertissa kerätään lahjoituksia pienten potilaiden hyväksi Suomessa. Kaikkein tärkeintä Michaelille onkin lasten auttaminen, ja siksi hänellä oli painava viesti maailman johtajille.

– Jos maailman johtajat olisivat järkevämpiä ja pitäisivät huolta tärkeistä asioista, niin varmaan olisi löydetty jo parannuskeino syöpäänkin sen sijaan, että rakennetaan tuhoaseita ja tuhotaan planeettaa, joka tuhoutuu ihmisten toimesta jo muutenkin.

Myös nykyinen tapa jakaa resursseja saa rokkarilta osakseen arvostelua.

– Maailmassa olisi kaikkea tarpeeksi kaikille, jos kaikki jaettaisiin tasavertaisesti tasan, mutta jostain syystä ihmiset, joilla on ihan suunnaton määrä rahaa, tulevat vaan entistä ahneimmiksi. Eikö heitä edes kiinnosta nähdä, millainen maailma olisi, jos kaikilla olisi asiat hyvin. Lapset ovat lähellä sydäntäni ja heidän vakavat sairautensa saavat minut hyvin surulliseksi.

Pahankin keskellä Michael yrittää kuitenkin keskittyä positiiviseen ja tehdä sen, minkä itse voi.

– Parhaani yritän, mutta ne, keillä on oikeasti valtaa ja rahaa, voisivat todellakin tehdä jotain. 

Kapinamieli on vienyt muusikkoa aina eteenpäin, ja niin se vie jatkossakin. Rockilla on ollut aiemminkin muutosvoimaa maailmassa. 

– Musiikin voimalla ja biisien teksteillä voi onneksi herättää kysymyksiä ja ajatuksia ihmisissä. Ääntä pitää pitää niin kauan kuin maailmassa on näin hullu tilanne. 

X