Julkkikset

Mikko Leppilampi kärsi pitkään ailahtelevasta itsetunnosta: ”Beatalla on ratkaisevan tärkeä vaikutus onnellisuuteeni”

Tosi-tv-ohjelmasta kolme vuotta sitten alkoi muutos, jonka aikana Mikko Leppilampi on siivonnut elämästään ylimääräisiä rönsyjä. Levoton mieli on rauhoittunut. – Voin henkisesti paremmin kuin aiemmin.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Sampo Korhonen

– Olen tällä hetkellä ehkä onnellisempi kuin koskaan.

Tosi-tv-ohjelmasta kolme vuotta sitten alkoi muutos, jonka aikana Mikko Leppilampi on siivonnut elämästään ylimääräisiä rönsyjä. Levoton mieli on rauhoittunut. – Voin henkisesti paremmin kuin aiemmin.

Atlantin yli purjehtiminen kolme vuotta sitten oli merkittävä kokemus. Mikko Leppilampi oli siihen mennessä ehtinyt enemmän kuin moni ikäisensä: avioliiton, lapsen ja eron, menestystä näyttelijänä ja laulajana, isoja juontotehtäviä sekä kokemusta elämästä Los Angelesissa. Tosi-tv-ohjelma vei hänet yli kolmeksi viikoksi aavalle merelle. Ei kalenteria, ei kännykkää eikä jatkuvaa levottomuutta. Merellä Mikko ei haikaillut töiden tai sosiaalisten ympyröiden perään.

– Nautin olostani veneessä, elämän yksinkertaisuudesta ja selkeydestä. Oli päivävuorot, yövuorot ja tarkkaan määritelty se, milloin syödään ja mitä milloinkin tehdään. Tunsin, että riitän ja pärjään, Mikko Leppilampi kertoo.

– Istuin itsekseni yövuorossa ja katselin tähtitaivasta valtameren yllä. Kirkkaimmat tähdet edustivat asioita, jotka ovat elämässäni oikeasti tärkeitä, joita rakastan ja joihin haluan keskittyä.

Siellä, keskellä Atlanttia, Mikko päätti siivota elämänsä. Ohjenuoraksi muodostui: ei enemmän vaan syvemmin.

Nyt kolme vuotta myöhemmin hän tuntee, että jotakin on tapahtunut pään sisällä.

– Koen olevani huomattavasti asettuneempi, ja voin henkisesti paremmin kuin aiemmin.

Mikko Leppilampi ja itsetunto: ”Olen ollut epävarma ja itsekriittinen suhteessa kroppaani”

”Itsetuntoni on aina ollut ailahteleva. Olen ollut epävarma ja itsekriittinen suhteessa kroppaani. Epävarmuuteni on saattanut joskus heijastua jonkinlaisena puolustautumisena tai jopa hyökkäävyytenä. Kun määritetään ulkonäön perusteella ensirakastajaksi, on vaikea murtautua siitä muuksi. Olen nuoresta saakka pyrkinyt jollain tavoin todistamaan uskottavuuttani. Kun ihmiset tutustuvat minuun lähemmin, saan usein kuulla, että pidin sinua kusipäänä, mutta sinähän oletkin hyvä tyyppi.

Kolmisen vuotta sitten minulla oli selvästi jonkin sortin ikäkriisi. Puku kiristi, enkä voinut henkisesti hyvin. Ymmärsin, että onnellisuuteni on omista päätöksistä ja teoista kiinni, ja päätin elää sellaista elämää, joka tekee minulle hyvää. Aloin treenata ahkerasti ja elin muutenkin entistä terveellisemmin.

Minulla oli takana avioero sekä ero myös sen jälkeisestä pitkästä ihmissuhteesta. Elin yksikseni, kävin baareissa ja deittailin. Olin aika nopeasti hyvässä kunnossa, ja treenaaminen teki henkisestikin hyvää. Silti tuntui, että olen ehdottomasti liian vanha siihen elämäntilanteeseen, sinkkuelämään, baareissa hengailuun ja deittailuun. Tajusin, etten millään mittarilla enkä millään markkinoilla ole enää mikään nuori lupaus.

Suhteessa ruumiiseeni asennoidun nykyään samoin kuin henkiselläkin puolella. Otan rennosti enkä stressaa asioista niin paljon kuin ennen. Kun keskityn näkemään itseni ja oman elämäni hyvät puolet ja pyrin olemaan toisille läsnä, voin koko ajan paremmin.”

”Olen tällä hetkellä ehkä onnellisempi kuin koskaan”

”Seurustelin 19-vuotiaana erään tytön kanssa, joka asui nykyisen kotini lähettyvillä Espoon Westendissä. Hänen perheellään oli talo, jota katselin ihaillen: merenranta ja lenkkipolut lähettyvillä, isot huoneet, oma piha ja autotalli. Silloin päätin, että ennen kuin täytän 40, haluan sellaisen kodin. Muutin tänne kolme vuotta sitten ja nautin läheisestä luonnosta, omasta rauhasta sekä siitä, että kotona on viihtyisää ja tilaa läheisilleni. Aamulenkilläni voi ihastella merta, ja autolla täältä on Helsingin keskustaan vain kymmenen minuutin matka.

Olen tällä hetkellä ehkä onnellisempi kuin koskaan. Olen terve, minulla on ihana tytär, perhe lähellä, innostavia työprojekteja ja kiva koti, jossa viihdyn täydellisen hyvin, sekä rinnallani upea kumppani. En voisi pyytää enempää. Minulle on tärkeää pitää parisuhteeseeni liittyvät asiat yksityisinä, mutta sen verran voin sanoa, että Beatalla on ratkaisevan tärkeä vaikutus onnellisuuteeni.”

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Sanna Wirtavuori. Jutussa Mikko Leppilampi kertoo muun muassa siitä, miksi hänen sisarensa asui hänen luonaan vuoden ajan ja minkälainen vaikutus sillä oli Mikon elämään. Lue koko juttu Annasta 27/2020 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X