Pääministeri Sanna Marin
Normaalia kesää Seuran haastattelema pääministeri Sanna Marin ei uskalla luvata, mutta toivoa hänen mukaansa on.
Julkkikset

Pääministeri Sanna Marin kertoo Seurassa ikävöivänsä tavallista elämää: ”Ihan vain ajan viettämistä ystävien kanssa”

Koronapandemia on pakottanut ihmiset niin etätöihin kuin etäystävyyksiin. Myös pääministeri Sanna Marin kertoo uudessa Seura-lehdessä odottavansa jo koronan jälkeistä sosiaalista elämää.
Teksti: Aino Haaparanta Kuvat: Mirva Kakko

Kun koronapandemia iski, joutuivat kaikki uuden tilanteen eteen: sosiaaliset kontaktit tuli vähentää minimiin.

Pääministeri Sanna Marin kertoo Seurassa, että rajoitukset ovat iskeneet myös häneen. Marinin mukaan hänen puolisonsa, Markus Räikkösen, vanhemmat kuuluvat koronan riskiryhmiin, joten Emma-tyttären isovanhempia on voitu tavata pandemian aikaan vain ulkona suositusten mukaisesti.

Nyt Markuksen vanhemmat ovat kuitenkin saaneet ensimmäiset rokotukset, joten toisen rokoteannoksen jälkeistä aikaa odotetaan Marininkin perheessä jo innokkaasti.

”Odotan kovasti sitä, että voimme tavata lapseni isovanhempia hieman vapaammin. Haluaisin myös tavata ystäviäni, jotka ovat tukeneet ja kannustaneet minua. Kun korona on ajanut kaikki etäyhteyksien päähän, ikävöin tavallista elämää. Kahvilla käymistä, ravintolassa syömistä, ihan vain ajan viettämistä ystävien kanssa”, Marin sanoo Seurassa.

Koronapandemiaan ilman ohjekirjaa

Sanna Marin on toiminut Suomen pääministerinä noin 1,5 vuotta. Koronapandemian iskiessä hän oli kuitenkin varsin tuore virassaan, eikä yllättävään ja uuteen tilanteeseen ollut olemassa valmista sapluunaa, jonka avulla olisi voinut lähteä navigoimaan kriisissä.

”Ei ollut mitään ohjekirjaa, jonka mukaan hallitus olisi voinut toimia. Silti päätöksiä oli pakko tehdä, vaikka ei ollut varmuutta, ovatko ne oikeita.”

Marin sanookin lehdessä, että vaikka minkään poliittisen päätöksen tekeminen ei ole varsinaisesti pelottanut, niin koronapandemia on kuitenkin yksi niistä asioista, jotka ovat herättäneet pääministerissä syvää huolta.

”Mietin viime keväänä joka päivä, teemmekö oikeita asioita vai teemmekö vääriä ja voisimmeko tehdä paremmin.”

Lue koko pääministeri Sanna Marinin haastattelu Seurasta!

X