Julkkikset

Sami Kuronen paljasti hittireseptinsä: näin leivot helpot ja nopeat ”Kurosen sämpylät” – katso ohje

Reseptikirjan syksyllä julkaiseva juontaja Sami Kuronen paljasti Instagramin puolella oman sämpyläreseptinsä nimeltä ”Kurosen sämpylät”.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Sami Kuronen jakoi sämpyläreseptinsä Instagramissa.

Reseptikirjan syksyllä julkaiseva juontaja Sami Kuronen paljasti Instagramin puolella oman sämpyläreseptinsä nimeltä "Kurosen sämpylät".

Radiojuontaja ja Temptation Island Suomi -juontaja Sami Kuronen on paljastunut innokkaaksi kotikokiksi, sillä hän julkaisee syksyllä Elämäni reseptit -kirjan.

Reseptien lisäksi kansien väliin tullaan taltioimaan tarinoita lapsuuden kesistä mummolassa, lapsi- ja sinkkuarjen vuorottelusta, vanhemmuudesta ja töistä. Mukana kirjan teossa on Kurosen pikkuveli, ammattikokki Pasi Kuronen, joka paljastaa kirjassa niin ikään omat bravuurinsa.

Kurosen sämpylät -resepti

Sami Kuronen antoi jo esimakua tulevasta jakamalla Instagramissa sämpyläreseptin nimeltä Kurosen sämpylät.

Kuronen myös hehkuttaa, että sämpyläreseptistä tuli hetkessä hitti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Näistä tuli hitti 🔥 Jaoin viikonloppuna storyn puolella helpon ja super herkullisen sämpyläreseptin. Uunit ovat hehkuneet ympäri Suomen siitä saakka punaisena ja reseptin perään kysellään hulluna koko ajan😊 Se löytyy syksyllä julkaistavasta kirjastani, mutta jaan sen vielä kerran myös tässä😋 Olkaa hyvät ja jos haluat, postaa kuva kun olet leiponut #kurosensämpylät 6 dl vettä 25g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa 1 tl suolaa 1 rkl hunajaa 2 dl vehnäleseitä 12 dl vehnäjauhoja Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja ja vehnäleseet. Sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Taikina saa jäädä löysähköksi. Peitä liinalla ja anna kohota tunti lämpimässä vedottomassa paikassa. Levitä pöydälle vehnäjauhoja ja kaada taikina jauhojen päälle. Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja pyörittele jauhoisilla käsillä ne palloiksi. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai niin kauan kunnes sämpylät saavat vähän väriä pintaan.

Henkilön Sami Kuronen (@samikuronen) jakama julkaisu

Ainekset:

  • 6 dl vettä
  • 25g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl vehnäleseitä
  • 12 dl vehnäjauhoja

Ohje:

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja ja vehnäleseet. Sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Taikina saa jäädä löysähköksi. Peitä liinalla ja anna kohota tunti lämpimässä vedottomassa paikassa.

2. Levitä pöydälle vehnäjauhoja ja kaada taikina jauhojen päälle. Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja pyörittele jauhoisilla käsillä ne palloiksi.

3. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai niin kauan, kunnes sämpylät saavat hieman väriä pintaan.

Lue myös: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti

X