Julkkikset

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion salattu rakkaustarina: uutuuskirja paljastaa, miten presidenttipari oikeasti tapasi toisensa

Presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion ensikohtaamista on vuosien varrella arvuuteltu ahkerasti. Tänään julkaistussa Presidentti ja porvarivalta -uutuuskirjassa kerrotaan, missä ja miten presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio oikeasti tapasivat ensimmäisen kerran 12 vuotta sitten.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Lehtikuva

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion rakkaustarina sai alkunsa yli 10 vuotta sitten.

Presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion ensikohtaamista on vuosien varrella arvuuteltu ahkerasti. Tänään julkaistussa Presidentti ja porvarivalta -uutuuskirjassa kerrotaan, missä ja miten presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio oikeasti tapasivat ensimmäisen kerran 12 vuotta sitten.

Presidentti Sauli Niinistö, 70, myöntää, että hänen ja rouva Jenni Haukion, 41, suhteen alkutaipaleesta liikkuu monta legendaa. Tämä käy ilmi Tuomo Yli-Huttulan tänään julkaistusta Presidentti ja porvarivalta -kirjasta.

Yksityisyydestään tarkka presidenttipari ei ole aiemmin ottanut kantaa siihen, milloin ja miten rakkaustarina sai alkunsa. Nyt Sauli Niinistö kertoo, miten he oikein Jennin kanssa tapasivat.

Saulin ja Jennin rakkaus syttyi Porissa

Toisin kuin huhut kertovat, pari ei ole tavannut vuonna 2005, jolloin Jenni Haukio oli tehnyt haastattelun Niinistöstä Suomen Nainen -lehteen – Niinistö oli vastannut kysymyksiin kirjallisesti. Toinen legenda on, että pariskunnan rakkaus olisi roihahtanut vuonna 2007 kokoomuksen vaaliristeilyllä.

Todellisuudessa Sauli Niinistö ja tuohon aikaan 29-vuotias porilainen valtiotieteen maisteri Jenni Haukio tapasivat ensimmäisen kerran kasvokkain elokuussa vuonna 2006 professori Arto Lahden eduskuntavaaleihin liittyneessä keskustelutilaisuudessa Porissa. Jenni Haukio oli järjestänyt Niinistön osallistumisen tilaisuuteen.

Siitä alkoi pariskunnan rakkaustarina, mutta tapaaminen Jennin kanssa saattoi ratkaista myös sen, että Niinistö palasi Luxenburgista Suomeen ja asettui ehdolle eduskuntavaaleihin.

”Me emme silloin Jennin kanssa seuraavista vaaleista puhuneet, mutta en voi poistaa sitä mahdollisuutta, että alitajunnassani tapaamisemme olisi vaikuttanut. Kun pidimme syksyn 2006 mittaan yhteyttä, se ehkä ratkaisi Suomeen paluuni. Sen jäljet näkyvät tänä päivänä”, Niinistö paljastaa kirjassa.

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2006.
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2006.

Suhde pysyi pitkään salassa

Sauli Niinistön ja Haukion suhde pysyi pitkään salassa. Niinistö paljastaa kirjassa tapahtuman, jolloin  suhteellisen alussa ollut suhde oli täpärällä paljastua:

”Olin pääsiäisenä 2007 palaamassa Porista, kun peltipoliisi päätyi Nakkilassa kuvaamaan autoani. Otti aikansa ennen kuin aloin ajatella, että nopeuteni oli vaaksan yli 90 kilometriä tunnissa, mutta entäpä, jos siinä olikin 60 kilometrin rajoitus. Vastavalitulta puhemieheltä lähtisi ajokortti. Se olisi iso juttu. Sitten ihmeteltäisiin, miksi puhemies on pääsiäisen viettänyt Porissa.”

Jenni Haukio kävi tarkistamassa Nakkilassa, että nopeusrajoitus oli 80 kilometriä. Niinistö muistelee, että tapauksesta ei tullut edes rikesakkoa.

Naimisiin kahden ja puolen vuoden seurustelun jälkeen

Julkiseksi Niinistön ja Haukion suhde tuli, kun heidät vihittiin avioliittoon tammikuussa 2009. Suhde oli säilynyt julkisuudelta salassa kaksi ja puoli vuotta. Pariskunnan oli tarkoitus mennä naimisiin salaa medialta, mutta iltapäivälehdet olivat saaneet vihiä hääpäivästä. Oli pakkasilta, kun vastavihitty pariskunta astui ulos Reposaaren kirkosta Porissa.

Kirjassa mainitaan, että eritoten presidentinvaalien aikaan Niinistön ja Haukion ikäero nostettiin tapetille: muun muassa keskustelupalstoilla puhuttiin paljon hänen ja aviopuolisonsa Jenni Haukion 29 vuoden ikäerosta. Sauli Niinistö valittiin Suomen tasavallan presidentiksi vuonna 2012.

Odotettu Aaro-poika syntyi helmikuussa

Lokakuussa 2017 Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ilmoittivat ilouutisen: he odottivat lasta. Pari paljasti tiedotteessaan, että jälkikasvua oli toivottu jo pidemmän aikaa: ”Lasta on useiden vuosien ajan odotettu ja toivottu. Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä.”

Poikavauva syntyi 2. helmikuuta 2018. Kasteessa poika sai nimekseen Aaro Veli Väinämö.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Tasavallan presidentin kanslia (@tpkanslia) jakama julkaisu

70-vuotispäivänään Niinistö julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa Aaro-poika esiintyi ensimmäistä kertaa julkisesti. Kuvassa syntymäpäiväsankari poseerasi Aaro-poikansa ja Lennu-koiransa kanssa. Presidentti ja porvarivalta -kirjassa kerrotaan, että Niinistön mukaan lähitulevaisuudessa ei ole odotettavissa lisää perhekuvia.

Lähde: Presidentti ja porvarivalta – ristiriitoja ja yhteistoimintaa tasavallan sisäpiirissä 

X