Iskelmälaulaja ja tangokuningas Kyösti Mäkimattila kertoo uusimmassa Seura-lehdessä olevansa mässäilijä ja rakastavansa syömistä. Vaikka Kyöstin karkkilakko on venähtänyt yhdeksän vuoden pituiseksi, ilman terveydellistä syytä nirsoilua mies ei ymmärrä.
Kyösti Mäkimattilan, 44, jo yhdeksän vuotta kestänyt karkkilakko alkoi, kun tämä lopetti alkoholin juomisen ja alkoi pudottaa painoaan karppaamalla eli vähähiilihydraattisella ruokavaliolla.
Ensimmäiset kolme vuotta Kyösti vältti sokeria sen kaikissa muodoissa.
– Pystyn pidättäytymään mistä tahansa, kun niin päätän, Kyösti vakuuttaa tuoreessa Seura-lehdessä.
Kyösti Mäkimattila rakastaa syömistä ja on osaava kokki
Joulu on Kyöstin mieleen, ja hän valmistaakin joulun aikaan itse kaikkea leivonnaisista perinneruokiin. Hän taitaa niin joulumakkaran kuin piparkakkutalonkin teon ja on huolellinen kinkun paistaja.
– Olen mässäilijä ja rakastan syömistä. Minulle maistuu aina eikä ole mitään, mikä ei menisi suustani alas.
Ilman terveydellistä syytä nirsoilua maalaispoika ei ymmärrä
Ilman terveydellistä syytä nirsoilua Kyösti ei ymmärrä.
– Sellainen on huomion hakemista, hän linjaa haastattelussa.
Kyösti antaa lehdessä myös esimerkin ilmiöstä: eräällä keikkamatkalla hänen huomionsa kiinnitti samaan aikaan Eväskoripitseriassa Äkäslompolossa asioinut naisseurue.
– Jokainen tilasi gluteenittoman pitsan ja sen kyytipojaksi oluen. Sellaisissa hetkissä maalaispojalla lyö tyhjää. Teki mieli kysyä, että minkälainen keliakia heillä mahtoikaan olla.
Lue koko juttu Seurasta!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous