Julkkikset

Sikke Sumari kuvailee isoäitiyden tuomaa ja rakkauden siivittämää oivallustaan Seurassa: ”Haluan elää satavuotiaaksi”

Ruokakirjailija ja juontaja Sikke Sumari kertoo tuoreessa Seurassa viime vuonna saadun sydänkohtauksen olleen ennemminkin mahdollisuus kuin varoitus. ”Kohtaus oli ja se meni. En ala hissuttelemaan tai kyttäämään tuntemuksiani.”

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

– En koe infarktia edes varoituksena mistään, vaan pikemmin mahdollisuutena. Se kertoi, etten ehkä olekaan kuolematon, jos olisin niin sattunut luulemaan. Sepelvaltimotauti voi olla sairaus, joka minut joskus vie, Sikke Sumari toteaa Seurassa.

Ruokakirjailija ja juontaja Sikke Sumari kertoo tuoreessa Seurassa viime vuonna saadun sydänkohtauksen olleen ennemminkin mahdollisuus kuin varoitus. ”Kohtaus oli ja se meni. En ala hissuttelemaan tai kyttäämään tuntemuksiani."

Sikke Sumarilla, 67, on uusi silmäterä: pojanpoika Nicholas.

Nicholas asuu vanhempiensa kanssa Sveitsissä, mutta Sikke kertoo uusimmassa Seura-lehdessä lentävänsä sinne aina, kun se on mahdollista. Hän kertoo haluavansa olla osallistuva mummi.

”Kun omat lapset olivat pieniä, tein paljon töitä. Nyt on aikaa tehdä asioita, joita mummien kuuluu.”

Tasapainoharjoituksia yhdellä jalalla seisten

Nicholas on myös suurin syy siihen, että Sikke aikoo lisätä elämäänsä lenkkeilyä sekä lihaskunto- ja  tasapainoharjoituksia. Viime vuonna saatu sydänkohtauskin on vielä tuoreena mielessä.

”Haluan elää satavuotiaaksi. Olla läsnä Nicholaksen elämässä ja opettaa hänelle pullanpaistoa. En usko, että tarvitsee tehdä mitään radikaalia tavoitteen saavuttamiseksi. Vähän hienosäätöä.”

Intohimoiseksi liikkujaksi Sikke ei kuitenkaan tunnustaudu, vaan kutsuu treenaamista ennemminkin pakkopullaksi. Aerobisen kunnon ja lihaskunnon lisäksi Sikke kertoo vaalivansa tasapainoaistiaan.

”Sen heikkenemistä ei välttämättä huomaa, jos kävelee jatkuvasti lenkkarit jalassa tasaisella asfaltilla. Kaatumisesta voi kuitenkin alkaa melkoinen alamäki.”

Sikke kertookin lehdessä kehittäneensä itselleen sopivan treeniohjelman – sellaisen, joka ei vaadi liikaa arjessa.

”Harjaan hampaat yhdellä jalalla seisten. Kun samalla pumppaan, saan ytyä reisiin. Pieni juttu, mutta toimii. Sen tietää, koska kyseiset lihakset kipeytyvät.”

Lue lisää uusimmasta Seura-lehdestä!

X