Julkkikset

Sinikka Sokka vannoo vapauden nimeen – oli suhteessa tai ei

Näyttelijä Sinikka Sokka on vapaa nainen – aina. Hänen mukaansa parisuhdestatuksen ei pitäisi määritellä yksilön itsenäisyyttä.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Om-Arkisto

– Olen päättänyt, ettei minun tarvitse enää juosta pää kolmantena jalkana paikasta toiseen. Ymmärrän myös palautumisen merkityksen, Sinikka Sokka kertoo.

Näyttelijä Sinikka Sokka on vapaa nainen – aina. Hänen mukaansa parisuhdestatuksen ei pitäisi määritellä yksilön itsenäisyyttä.

Näyttelijä-laulaja Sinikka Sokka saapui Helsingin Kaupunginteatterin Pieni Merenneito-suurmusikaalin ensi-iltaan seuranaan 12-vuotias lapsenlapsensa Cedrik.

– Olemme käyneet tosi paljon yhdessä katsomassa kulttuuria. Olen ollut ehkä liiankin innokas ja raahannut hänet jo nuorena oopperaan, sillä kulttuurin harrastaminen pitää mielestäni aloittaa varhain. Lastenlasten kanssa on todella ihanaa ja antoisaa viettää aikaa, mutten tahdo silti liikaa mummoutua. Minulla on edelleen kova halu tehdä töitä – niin kauan, kun vain pysyn hyvässä kunnossa, Sinikka sanoo.

71 vuotta elokuun lopussa täyttänyt konkarinäyttelijä ei ole tällä hetkellä kiinnitettynä mihinkään teatteriin, vaan tekee syksyllä pääasiassa laulukeikkoja.

– On kivaa saada välillä huilata niin, että kalenterissa on enemmän ilmaa. Olen huomannut, että ikä on vähän hidastanut muistia, ja vuorosanojen opettelu kestää aiempaa kauemmin. Uskon, että urheilutaustani kantaa kuitenkin pitkälle. Kävelen, pyöräilen ja uin edelleen säännöllisesti.

Hyviä ystäviä erosta huolimatta

Viime syksynä uutisoitiin, että Sinikka on eronnut jääkiekkovalmentaja Alpo Suhosesta. Ex-pari asui vuosia etäsuhteessa.

– Ero on tapahtunut jo ajat sitten, mutta olemme edelleen tosi hyviä ystäviä. Oli suhteessa tai ei, oman vapauden ja itsenäisyyden säilyttäminen on minusta tosi tärkeää, Sinikka toteaa.

Lue myös:

Näyttelijä Sinikka Sokka, 68: ”Olen onnellinen, että töitä on riittänyt”

Sinikka Sokka avoimena seksuaalisuudestaan Kotiliedessä: ”Rakastelun ja hyväilyn tarve säilyy läpi elämän”

X