Julkkikset

Uutisankkuri Marjo Reinin iso elämänmuutos vie hänet pois ruudusta: ”Koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan”

Uutisankkuri Marjo Rein jää pois töistä 30 vuoden työputken jälkeen. Hän haluaa nauttia parisuhteestaan, jota ei pidä lainkaan itsestäänselvyytenä.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Heli Hirvelä

Marjo Rein jää virkavapaalle.

Uutisankkuri Marjo Rein jää pois töistä 30 vuoden työputken jälkeen. Hän haluaa nauttia parisuhteestaan, jota ei pidä lainkaan itsestäänselvyytenä.

Tammikuun alusta lähtien Marjo Reinin allakassa on pelkkää tyhjää. Pari vuotta hän ehti puolison kanssa pohtia, että kohta voisi olla paussin paikka. Samalla hän laittoi rahaa sukanvarteen.

– Haluan vähän puhallella ja nauttia parisuhteesta. Ihan aluksi lähdemme varmaan reissuun johonkin lämpimään, Marjo toteaa.

Moni viisikymppinen ajattelee, että vapaa-aikaan liittyvät unelmat toteutetaan sitten eläkkeellä. Mutta mitään takeita ei ole, että sinne asti edes pääsee. Sen Marjo on nähnyt lähipiirissäänkin.

Hän on työskennellyt Ylessä yhtä soittoa kolmisenkymmentä vuotta, ensin viittomakielisissä uutisissa, sitten aamu-tv:ssä ja viime vuosikymmenen iltauutisissa. Työputkea eivät ole katkaisseet edes perhevapaat, sillä Marjolla ei ole jälkikasvua.

”Eläydyin ja liikutuin ja tulin vilpittömän kateelliseksi”

Kai sinä kirjan kirjoitat? Näin Marjolta on kyselty, kun hän on kertonut sapattivapaastaan. Aika moni kollega on tehnyt juuri niin. Ajatus on kieltämättä käynyt myös Marjon mielessä.

Hän on innokas lukija, kesken on aina vähintään kaksi teosta: toinen kuulokkeissa ja toinen lukulaitteessa. Kesällä Marjo tarttui ystävänsä ja työtoverinsa Sari Aron kirjaan Nukkuvan jättiläisen laakso, joka käsittelee Brasilian suomalaissiirtokunnassa kasvaneen naisen vaiheita.

– Eläydyin ja liikutuin ja tulin vilpittömän kateelliseksi. Kerroin sen Sarillekin. Totesin, että antaa minun kirjoittamiseni olla, en ikinä pystyisi itse samaan.

Sapattivapaalta Marjo odottaakin ennen kaikkea aikaa puolison kanssa. Yhteiselo on harmonista. Molemmat ovat ymmärtäneet, että kun ikää on yli viisikymmentä, aikaa ei kannata tuhlata turhaan riitelyyn. Maailmassa on suurempiakin ongelmia kuin pöydälle jääneet leivänmuruset.

Jo monta vuotta Marjo on sanonut elävänsä juuri nyt elämänsä parasta aikaa, ja sanoo yhä. Silti – tai siksi – hän joskus toivoo, että kelloa voisi kääntää reilusti taaksepäin. Jotta onnelliset vuodet eivät loppuisi kesken.

Marjon esikuva on hänen vanhusystävänsä, kahdeksankymppinen Helena, joka aikoo pian muuttaa itsekseen omakotitaloon.

– Koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unel­miaan!

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Miia Siistonen. Marjo Rein kertoo muun muassa siitä, miten puolison perheeseen tutustuminen sai näkemään oman lapsuudenperheen kipukohdat. Lue koko juttu Annasta 47/2022 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X