Julkkikset

Treffipyyntöjä satelee, mutta Blind Channelin Joel Hokka keskittyy musiikkiin: ”Diggaan naista, joka ymmärtää, että tämä mitä teen, on intohimohommaa”

Koronarajoitukset ovat pitäneet huolta siitä, ettei Blind Channel -bändin UMK:sta alkanut nousukiito ole päässyt kihahtamaan laulaja Joel Hokan hattuun. Juuri nyt hän keskittyy vain lähestyviin Euroviisuihin.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Yle / Mona Salminen 

Blind Channel edustaa Suomea Rotterdamissa 18.–22.5. järjestettävissä Euroviisuissa.

Koronarajoitukset ovat pitäneet huolta siitä, ettei Blind Channel -bändin UMK:sta alkanut nousukiito ole päässyt kihahtamaan laulaja Joel Hokan hattuun. Juuri nyt hän keskittyy vain lähestyviin Euroviisuihin.

Saitte UMK-kisasta komean pystin. Missä se on nyt?

Jatkobileissä pysti kävi kylpyammeessa ja saunassa. Lasipään saa muuten ruuvattua irti, totta kai sekin piti kokeilla. Nyt patsas seisoo kitaristimme yöpöydällä, ehjänä ja elinvoimaisena.

Joko menestys on kihahtanut hattuun?

Koronakaranteeni maadoittaa hyvin, en ole päässyt kylille leuhottamaan enkä keikoille katsomaan yleisöpal­joutta. Täytyy muistaa, että edessä on suuret skabat. Jos siellä mokaa, se saattaa vaikuttaa tähän hyvään nousukiitoon.

Miten olette hioneet esitystänne loppukilpailua varten?

Olemme treenanneet show’n kymmeniä kertoja niin, että se sujuu automaatiolla. Nyt täytyy vain toivoa, että läpäisemme koronatestit. Jos näyte on positiivinen yhdelläkin bändin jäsenellä, emme pääse paikalle. Kodin ulkopuolella olen liikkunut vain maski päällä. Olen vältellyt kauppoja ja julkista liikennettä ja ollut vain Woltin ja Uberin varassa.

Mistä Blind Channel on saanut nimensä?

Olemme syntyneet ysärillä, joten ekat muistikuvamme ovat 2000-luvun alusta, jolloin tv:stä tuli paljon musavideoita. Silloin syntyi haave, että joskus olen suuri stara ja esiinnyn telkkarissa. Kun lukiossa saimme bändin kasaan, telkkarissa näytettiin enää pelkkää realitya. Silloin tv:stä tuli meille sokea kanava, blind channel.

Milloin itkit viimeksi?

Kun viisukappaleemme Dark Side striimasi kultaa maaliskuussa. Menin kotiin, sijoitin kultalevyn etukäteen katsomalleni paikalle ja avasin bissen. Pitkäaikainen unelma toteutui. Silloin tulivat helpotuksen ja onnen kyyneleet.

Naisilta kuulemma ­satelee treffipyyntöjä. Millainen leidi saa pääsi kääntymään?

Kevät on ollut sellaista turbulenssia, etten ole ehtinyt katsoa kuin sähköpostia ja Instaa. Samalla olen yrittänyt pitää itseni kasassa. Diggaan naista, joka ymmärtää, että tämä mitä teen, on intohimohommaa.

Tulkitsen, että olet poikamies.

Kyllä.

Lue myös: Michael Monroe: ”Olen ylpeä siitä, etten ole koskaan ollut yhdenkään fanin kanssa”

Blind Channel perustettiin Oulussa Madetojan musiikkilukiossa. Millaisia terveisiä haluat lähettää sen nykyisille oppilaille?

En ollut mikään mallioppilas. Euroviisuissakaan emme halua olla kivoja ja mukautua systeemiin, vaan pistää hanttiin. Tietysti olen koululle kiitollinen siitä, että löysin sieltä oman unelmani ja bändikaverit. Kaltaiselleni nuorelle sanoisin, että vaikka tuntuu, ettei kukaan ymmärrä, älä luovuta. Sinun päiväsi koittaa vielä!

Lue myös: Oletko todellinen euroviisufani? Testaa, kuinka hyvin tunnet viisuhistorian!

X