Julkkikset

TTK-tähti Saana Akiola: ”Yksinolo pitkän suhteen jälkeen auttoi kasvamaan”

Saana Akiola arvostaa, kun miesystävä tarjoutuu omatoimisesti auttamaan.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Saana Akiola.

Saana Akiola arvostaa, kun miesystävä tarjoutuu omatoimisesti auttamaan.

TTK-opettaja Saana Akiola myöntää, että Tanssii tähtien kanssa -syksyn aikana iskee jossain kohtaa pieni kisaväsymys.

– Työputki on päällä, enkä osaa vielä nähdä, mitä sen päässä tapahtuu. Enkä oikein liikaa ala sinne asti suunnittelemaan. Ihanaa tämä on myös, laulaja Benjamin Peltosen kanssa kilpaileva Saana sanoi.

Saana toteaa, että ei tulisi TTK-arjessa toimeen ilman apujoukkoja. Saana on vuoroviikoin yksinhuoltaja kahdelle kouluikäiselle lapselleen.

Hän erosi lasten isästä, muusikko Antti Matikaisesta vuonna 2018. Nyt muutaman vuoden ajan Saana on seurustellut ex-jääkiekkoilija Kimmo Pikkaraisen kanssa.

– Työsyksyt vaativat paljon lapsilta ja läheisiltä. Miesystävä ja äiti auttavat vuorotellen. Toki lapset olisivat jo sen ikäisiä, että pärjäisivät, mutta iltaisin minusta on hyvä, että joku on heidän kanssaan, Saana pohtii.

– Äiti tietää jo milloin tulee. On ollut ihanaa, että Kimmo on tarjoutunut itse avuksi. En tykkää itse pyytää apua tai olla vaivaksi.

Yksinolo auttoi kasvamaan

Saana ryhtyi aikanaan jo nuorena parisuhteeseen tulevien lastensa isän kanssa.

– Sitten olinkin yhtäkkiä yksin. Varmasti kaikki, jotka ovat kokeneet pitkän, vuosikymmenien mittaisen suhteen, ymmärtävät, että ero on myös isku identiteetille, hän sanoo.

– Yksinoleminen teki eron ja pitkän suhteen jälkeen hyvää; olen muuttunut ja kasvanut sen jälkeen itsekseni.

Katkera Saana ei ole ollut.

– Sellaista rakkauden uskon puutetta ei ole tullut missään vaiheessa, Saana totesi seuraavan vuoden projektinsa Tanssien tähtiin Show -kiertueen esittelytilaisuudessa.

Kiertue alkaa 3. maaliskuuta 2023.

X