Julkkikset

Vuorikiipeilijä Lotta Hintsa on toipunut hyvin avioerostaan: ”Vaikka kuinka paljon yhä rakastankin Kristiania, näin on parempi”

Vuorikiipeily vie Lotta Hintsaa kauaksi kodista. Hän treenaa paljon muun muassa Kaliforniassa ja Coloradossa. – Kiipeilyn ei voi kuitenkaan sanoa liittyvän millään lailla avioerooni.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Sinkkuna tällä hetkellä elävä Lotta Hintsa nauttii vapaudestaan.

Vuorikiipeily vie Lotta Hintsaa kauaksi kodista. Hän treenaa paljon muun muassa Kaliforniassa ja Coloradossa. – Kiipeilyn ei voi kuitenkaan sanoa liittyvän millään lailla avioerooni.

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa (entinen Näkyvä) on käynyt läpi isojen muutosten vuoden. Sen lisäksi, että Lotta alkoi harjoitella ammattimaisesti vuorikiipeilyä, hän erosi kesäkuussa jääkiekkoilijapuolisostaan Kristian Näkyvästä kolmen vuoden avioliiton jälkeen.

– Suurin uhraus kiipeilyssä on ollut se, että en pysty olemaan arjessa perheeni ja ystävieni lähellä. Treenimahdollisuudet ovat Suomessa niin rajalliset, että olen käynyt tosi paljon Kaliforniassa ja Coloradossa treenaamassa. Kiipeilyn ei voi kuitenkaan sanoa liittyvän millään lailla avioerooni. Siinä oli kyse ihan muista kuvioista, Lotta kertoo Roosa nauha Tanssii tähtien kanssa -hyväntekeväisyyslähetyksessä.

Lotta Hintsa tiedostaa kiipeilyn kuolemanvaaran. Loppukesästä Lotta joutui ylittämään valtavilla railoilla olevan jäätikön, jonka alla oli suuri pudotus.

–Kiipeillessä on vain pakko laittaa tunteet sivuun ja analysoida tilannetta järjellä. Joskus ei auta kuin edetä vaarallisista paikoista, Lotta kertoo.

Lotta Hintsa nauttii itsenäisyydestään

Vuosia etäsuhteessa eläneet Lotta ja Kristian tapasivat vuonna 2011 ja avioituivat viisi vuotta myöhemmin. Vaikka Lotan rakkaus ex-puolisoaan kohtaan ei ole hävinnyt mihinkään, sinkkuelämään sopeutuminen on käynyt vaivattomasti.

– Sinkkuelämä tuntuu vapauttavalta. Silloin on kieltämättä vähän liian monta rautaa tulessa, jos yrittää samaan aikaan panostaa kaukosuhteeseen, uraansa ja koko muuhun elämään. Nautinkin tällä hetkellä ihan kauheasti omasta itsenäisyydestäni. Vaikka kuinka paljon yhä rakastankin Kristiania, näin on parempi, Lotta sanoo.

Vaikka uuden suhteen solmiminen ei ole tällä hetkellä ajankohtaista, on Lotta jo miettinyt, mitä ei tulevaisuuden parisuhteeltaan halua.

– En alkaisi seurustella toisen kiipeilijän kanssa, sillä menetysriski kasvaa silloin vähän turhan suureksi, Lotta nauraa.

Lue myös: 

Miehensä kanssa eri maissa asuva Lotta Näkyvä: ”Olemme tehneet jo tarpeeksi uhrauksia”

Selviytyjät Suomi -kisaaja Lotta Näkyvä: ”Rakastan sitä, kun vähän kärsin”

X