Kauneus

Hittisarja räjähti meikkausilmiöksi – nyt vedetään siekailematta luomiväriä Euphoria-hengessä, ja näin se toimii arkimeikissä

Tunteellinen glamour puhuttaa nyt kauneuspiireissä. Tästä on kyse valtavan suositussa Euphoria-meikissä.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock, Hbo Max

HBO Maxin Euphoria on tämän hetken katsotuimpia nuortensarjoja.

Tunteellinen glamour puhuttaa nyt kauneuspiireissä. Tästä on kyse valtavan suositussa Euphoria-meikissä.

Glitter-meikki on täällä taas ja näyttävämpänä kuin koskaan! Olet saattanut itsekin törmätä somen kuvavirrassa entistä säihkyvämpiin silmämeikkeihin.

Glitter on tuttu tyylikohennus muun muassa kesäfestareilta, mutta nyt sen suosiota vauhdittaa myös hittisarja Euphorian paluu.  Sarjan 2. tuotantokausi alkoi tammikuussa ja sen myötä Euphoria-meikit ovat valtavirtaistuneet vauhdilla. Meikkityylistä on syntynyt myös oma somehittinsä.

Miltä Euphoria-meikki näyttää, mitkä ovat tyylin kulmakivet, ja kuinka se sointuu osaksi omaa arkimeikkiä? Kirjoitimme ylös kaiken hyödyllisen, mitä uudesta trendistä tulisi tietää!

Lue myös: Onko Emily in Paris uusi Sinkkuelämää? 4 + 1 ilmiselvää linkkiä huippusarjojen välillä

Mikä on Euphoria-meikki?

Euphoria on yhdysvaltalainen nuorisodraama, joka seuraa lukioikäisen kaveriporukan kasvutarinaa. Yhtä aikaa synkkä ja toiveikas sarja käsittelee ihmissuhteita, rakkautta ja päihderiippuvuutta.

Euphoria-meikillä viitataan meikkaustapaan, jonka ominaisia piirteitä ovat kirkkaat luomivärit, vahvat rajaukset, timantit ja totta kai glitter.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Doniella Davy (@donni.davy) jakama julkaisu

Jo yksinään Instagramissa hashtagilla #euphoriamakeup löytyy yli 400 000 jakoa. Kuinka yhden sarjan maskeerauksesta voi syntyä näin mittava ilmiö?

Hittimeikin takaa löytyy yhdysvaltainen meikki-artisti Doniella Davy.  Davy itse on kutsunut tyylisuuntaa ”tunteelliseksi glamouriksi.”

”Meikki viestii visuaalisesti hahmojen tunteista ja mielentiloista.  Meikki paljastaa hahmoista enemmän tietyllä hetkellä. Tunne tulee aina ennen varsinaista tyyliä”, Davy sanoo W Magazinen haastattelussa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Doniella Davy (@donni.davy) jakama julkaisu

Euphoriassa maskeeraus ei ole vain kirkkaita studiovaloja varten, vaan se on työkalu tarinan, estetiikan ja hahmojen rakentamiselle. Ehkä siksi meikkityyli on jotain sellaista, mitä tv-maailmassa ei ole ennen nähty?

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön 𝐊𝐀𝐋𝐈 (@kali.ledger) jakama julkaisu

Instagramissa ja Tik Tokissa käyttäjät ovat alkaneet jakaa Euphorian hengessä omia glitter-luomuksiaan. Euphoria-tutoriaaleja tahdittaa usein laulaja-laulajantekijä Labrinthin kappaleet, jotka kuullaan myös sarjan soundtrackilla.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Aino Rossi (@ainorossi) jakama julkaisu

Glitteriä ja väriä kuin Euphoria-meikissä – 3 vinkkiä, mistä lähteä liikkeelle

Euphoria-sarjan meikkiluomukset saattavat näyttää haastavilta ja aikaa vieviltä. Paras puoli Euphoria-trendissä on kuitenkin, ettei meikkaustyylillä ole rajoja, vaan jokainen voi luoda itselleen sopivan ja omannäköisen meikin.

Glitter, värit ja säihke eivät välttämättä tule heti mieleen, kun puhutaan hillitystä meikkityylistä. Tässä kuitenkin muutama meikkausvinkki, joista arkimeikkaajakin voi lähteä liikkeelle:

1. Kokeile värikästä kajaalia

Tykkäätkö rajata silmäsi kajaalilla? Saat helposti piristystä silmämeikkiin vaihtamalla mustat rajaukset värikkääseen kajaalin.

Kirkkaat rajaukset ovat olleet jo jonkin aikaa pinnalla, ja trendi jatkuu myös Euphoria-meikeissä!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön CELINE BERNAERTS (@celine_bernaerts) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Jonna (@meikkimuija) jakama julkaisu

2. Maalaa silmät kirkkaalla luomivärillä

Tässä helppo kikka luomivärin ystäville: Maanläheisten sävyjen sijasta valitsekin silmämeikkiin yksi kirkas sävy, jolla maalaat luomesi. Väri voi olla mikä tahansa: esimerkiksi pinkki, punainen, oranssi, sininen, vihreä, violetti tai vihreä.

Jos luomivärin valinta tuntuu vaikealta, mieti, minkä värisiä vaatteesi ovat, ja sovita silmämeikki asusi värimaailman mukaan!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Stella Sironen (@stella.s.makeup) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön KATIE JANE HUGHES (@katiejanehughes) jakama julkaisu

3. Anna luovuuden kukkia

Euphoria-meikeistä löytyy hohdon ja säihkeen lisäksi ennen kaikkea luovuutta. Meikkityylistä ei tarvitse onnistua täydellisesti, kunhan siitä löytyy persoonallisuutta. On siis aika rikkoa meikkirutiineja ja päästää oma luovuus rohkeasti valloilleen.

Miten timantit, tarrat ja glitter sointuvat eleganttiin silmämeikkiin? Mainiosti. Vaalensävyiset paljetit korvaavat säihkyvän luomivärin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön tatiana rose (@tatianaroseart) jakama julkaisu

Meikkaaja Miia Johansson on loihtinut rajaukset kajaalin sijasta pienillä tähdenmuotoisilla paljeteilla! Lopputuloksena on näyttävä ja uniikki iltameikki.

Kuvassa Euphoria-meikin inspiraatiota.
Glitteriä voidaan levittää nyt poskipunankin tavoin!
X