Kauneus

Finnit eri puolilla kasvoja – tämän se kertoo terveydestäsi kiinalaisen lääketieteen mukaan

Kiinalaisen lääketieteen mukaan finnit juontavat juurensa elimistön ongelmista. Se, mihin kohtaan kasvoja finni puhkeaa, kertoo finnin perimmäisen syyn.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Jos finnejä ilmestyy leukaperiin, syy voi olla hormoneissa.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan finnit juontavat juurensa elimistön ongelmista. Se, mihin kohtaan kasvoja finni puhkeaa, kertoo finnin perimmäisen syyn.

Jos olet käynyt tuloksetta taistelua finnejä vastaan länsimaisen lääketieteen menetelmin, antaisitko mahdollisuuden itämaiselle lähestymistavalle?

Kiinalaisen lääketieteen mukaan kehomme eri osat yhdistyvät toisiinsa monenlaisia reittejä pitkin. Elimemme tekevät yhteistyötä taatakseen sen, että olisimme terveitä, onnellisia ja hyvinvoivia.

Jos jokin osa elimistössämme ei voi hyvin, sen voi huomata kasvoille ilmaantuvista finneistä. Kiinalainen lääketiede näkee kasvot terveyden peilinä, joka heijastaa elimistön epätasapainotiloja.

Kasvokartta paljastaa, mistä finnit johtuvat

Kiinalaisen lääketieteeseen perustuva kasvokartta auttaa selvittäämään finnien perimmäisen syyn. Jos huomaat, että kasvoillesi puhkeaa finnejä aina tiettyihin kohtiin, kehosi voi yrittää kertoa sinulle jotain. Kenties maksasi on lujilla, keuhkosi eivät pääse toimimaan kunnolla tai vatsasi oireilee.

Kun finnien syy on tiedossa, finneistä on myös mahdollista päästä eroon. Kiinalaisen lääketieteen mukaan kasvojen epäpuhtauksia pitäisi lähteä hoitamaan sisältäpäin – ei voiteilla tai puhdistustuotteilla.

Lue, mistä finnit tietyssä kohtaa kasvoja kiinalaisten oppien mukaan johtuvat, ja kuinka ne voi saada häädettyä pois.

Kiinalaisen lääketieteen kasvokartta kertoo, mistä finnit johtuvat.
Kiinalaisen lääketieteen kasvokartta auttaa selvittämään finnien perimmäisen syyn.

1. Finnit otsassa: virtsarakko ja/tai ohutsuoli

Huonot ruokavalinnat, stressi, liiallinen alkoholinkäyttö ja vähäiseksi jäänyt uni saavat kiinalaisen lääketieteen mukaan otsan kukkimaan.

Otsa kytkeytyy kiinalaisten oppien mukaan sekä hermostoon että ruoansulatusjärjestelmään.

Apu voi löytyä kasviksista, probiooteista, riittävästä vedenjuonnista ja alkoholinkäytön vähentämisestä. Lisäksi on tärkeää pureskella ruoka huolellisesti ja nukkua riittävästi. Jooga voi auttaa vähentämään stressiä.

2. Finnit kulmakarvojen välissä: maksa

Maksa tekee parhaansa poistaakseen ihmisen kehosta myrkyt, joita on tullut ravinnon, saasteiden ja kemikaalien mukana. Jos myrkkyjä on liikaa ja maksa joutuu työskentelemään kovalla teholla, kiinalaisen lääketieteen mukaan kulmakarvojen väliin voi ilmestyä finnejä. Finnit voivat johtua myös siitä, että ihminen on syönyt liian paljon lihaa, maitotuotteita tai ruokaa, jolle on allerginen.

Maitotuotteiden ja lihansyönnin vähentäminen voi auttaa pääsemään eroon kulmakarvojen välissä olevista finneistä. Maidon ja lihan sijaan on tärkeää syödä runsaasti kasviksia ja hedelmiä. Raikas ulkoilma, meditaatio, kävelylenkit ja jooga voivat myös saada finnit katoamaan.

3. Finnit nenässä: sydän ja verenkierto

Ilmansaasteet, huono verenkierto ja korkea verenpaine voivat kiinalaisen lääketieteen mukaan synnyttää finnejä nenään. Nenä kytkeytyy verenkiertoon esimerkiksi hengityksen kautta.

Liikunnan harrastaminen, vihreä tee, kolesteroliarvojen pitäminen tasapainossa ja verenpaineen alentaminen (kiinalaisen lääketieteen mukaan cayenne-pippurilla ja valkosipulilla) voivat saada nenän finnit katoamaan.

4. Finnit poskipäissä: keuhkot

Saasteet, tupakointi ja astma voivat näkyä finneinä poskipäissä, sillä posket ja keuhkot ovat yhteydessä toisiinsa. Tämän todistaa esimerkiksi se, että kasvot punottavat hengästyttävän urheilusuorituksen jälkeen.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan liikunta, hengitysharjoitukset, tupakoinnin lopettaminen ja vihreiden kasvisten syönti voivat vähentää poskipäiden finnejä.

Kokeile puhdistavaa vihersmoothieta, joka voi koostua esimerkiksi kurkusta, selleristä, sitruunasta ja valitsemastasi tummanvihreästä lehtikasviksesta.

5. Finnit poskissa: keuhkot ja munuaiset

Tupakointi, huono ravinto ja stressaaminen voivat saa posket kukkimaan.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan poskien finnit kumpuavat keuhkojen ja munuaisten ongelmista. Niiden terveyttä voi edistää riittävällä vedenjuonnilla ja liikunnalla. Kokeile lisäksi kurkun ja melonien lisäämistä ruokavalioosi, sillä molemmat ovat munuaisystävällistä ravintoa.

Myös huono aineenvaihdunta voi olla poskiin syntyvien finnien takana. Aineenvaihdunnan voi onneksi saada taas toimimaan.

6. Finnit suun ympärillä ja leuassa: vatsa

Finnit suun ympärystössä voivat johtua liiallisesta roskaruoan ja makeiden herkkujen syömisestä. Kiinalaisen lääketieteen mukaan myös kofeiini ja alkoholi voivat synnyttää finnejä suun ympärille ja leukaan.

Ruokavalion tasapainoittaminen ja kuitupitoisten ruokien syöminen voivat parantaa vatsan terveyttä ja näin vähentää suun alueen finnejä.

7. Finnit leukaperissä, kaulassa ja niskassa: hormonit

Jatkuva epäterveellisen ruoan syöminen, stressi, sisätiloissa oleskelu, tehotuotetun lihan ja meijerituotteiden syöminen sekä riittämätön vedenjuonti voivat kiinalaisen lääketieteen mukaan häiritä hormonitasapainoa. Hormonien epätasapaino voi aiheuttaa finnejä leukaperiin, kaulaan ja niskaan.

Ulkoilu, prosessoidun ruoan välttäminen, luomu-tuotteiden suosiminen ja hyvien rasvojen lisääminen ruokavalioon voivat auttaa. Stressin vähentämisen kannalta myös riittävä lepo on tärkeää.

Lähteet: David Wolfe, Mind Body Green

Lue myös:

10 syytä, jotka aiheuttavat aikuiselle finnejä

Neljä ravintoammattilaista paljastaa: Tälläinen ruokavalio tekee ihon kauniiksi ja hyvinvoivaksi

Henkilääkäri ja kiinalainen lääketiede mullistivat Ti-Ti Nallen äidin Riitta Korpelan elämän: ”En ole aikoihin ollut kuumeessa”

Testaa, mikä ayurveda-kehotyyppi olet – Nämä asiat saavat sinut voimaan paremmin

X