Kauneus

Hiusmuoti 2023 tuo iloisia uutisia lyhyt- ja polkkatukkaiselle – monta helposti muunneltavaa tyyliä!

Ulottuu tukkasi sitten korvannipukoihin tai leukalinjaan, on se hento huitula tai paksu leijonanharja, hiusmuoti 2023 on sinua varten. Nyt hiustenlaitossa pääsee todella helpolla!

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
MVPhotos, iStock

Hiusmuoti 2023 on helppoa ja huoletonta. Lyhytkin tukka muuntuu moneksi.

Ulottuu tukkasi sitten korvannipukoihin tai leukalinjaan, on se hento huitula tai paksu leijonanharja, hiusmuoti 2023 on sinua varten. Nyt hiustenlaitossa pääsee todella helpolla!

Millaista on hiusmuoti 2023? Kokosimme kolmelle tyylille tämän hetken trendikkäimmät hiustyylit.

Lue myös: Tämän hetken trendikkäimmästä hiustyylistä löytyy kolme asiaa, jotka toimivat yhdessä tai erikseen

1. Lyhyt taipuu moneen

Sanoiko joku, että lyhyellä hiusmallilla ei leikitellä? Näyttelijä Julia Garner todistaa toisin. Nippa nappa korvien alle ulottuva takatukka ja pitkäksi jätetty otsis tekevät lyhyistäkin hiuksista helposti muunneltavat. Voit kammata tukan kokonaan taakse, silottaa sivuille tai piilottaa otsan ilmavaksi jätetyllä, kevyesti rikotulla otsatukalla.

Jos tavoittelet taakse kammattua tyyliä, tee alle ensin loivat kiharat tai jopa kevyt kreppaus kreppiraudalla. Laineikkuus antaa hiusten päälliosalle volyymia ja kampaukselle kaivattua rentoutta.

Hiusmuoti 2023: Julia Garnerin lyhyt tukka on oiva esimerkki siitä, ettei tukan tarvitse olla pitkä muuntuakseen moneen.
Julia Garnerin lyhyt tukka on oiva esimerkki siitä, ettei tukan tarvitse olla pitkä muuntuakseen moneen.

Jos taas haluat kammata otsatukan esiin, varaa laukkuusi käsilaukkukokoinen kuivasampoo, jolla pöyhit hikisen otsiksen raikkaaksi hetkessä. Levitä hiuksiin kevyttä föönaussuihketta ennen kuivaamista. Taipuisuutta ja ilmavuutta saat kuivaamalla hiukset ilmakihartimella.

Julia Garnerin otsatukka
Julia Garnerin tyyli muuttuu aivan eri näköiseksi otsatukan avulla.

Lue myös: Kotiliesi.fi: Otsatukka vai ei? Kampaaja kertoo, miten voit päätellä, sopiiko sinulle otsis

Kun haluat kammata tukan tiiviisti päätä pitkin, levitä silottavaa muotoilutuotetta ennen kuivaamista ja suuntaa föönin ilmavirta tyvestä latvaa kohti, jotta ”pikkuhiukset” maastoutuvat muiden hiusten sekaan. Kiinnitä tukka korvien kohdalta napakasti kiinni pinneillä ja suihkuta päälle vahvaa hiuslakkaa.

2. Polkkaa laineilla

Rennosti laineikas, juuri ja juuri leukalinjaan ulottuva polkkatukka näyttelijä Charlize Theronin tyyliin on jotain ”French chic” -leikkauksen ja lyhyen surffitukan väliltä. Suunnilleen toisen kulmakarvan korkeimmalle kohdalle sijoitettu sinne päin tehty sivujakaus vie huomion silmiin. Ulospäin käännetyt latvat tekevät kampauksesta leikkisän ja kesäisen rennon.

 Charlize Theronin viileä vaalea sopii loistavasti päivettyneen ihon pariksi. Ja kuten kuva kertoo, tähän malliin tukan ei tarvitse olla leijonanharja.
Charlize Theronin viileä vaalea sopii loistavasti päivettyneen ihon pariksi. Ja kuten kuva kertoo, tähän malliin tukan ei tarvitse olla leijonanharja.

Mitä hiusten väriin tulee, Charlizen tukan luonnollisen tumma tyvi antaa anteeksi venähtäneet kampaajakäyntien välit mutta tuo myös syvyyttä muuten hyvinkin vaalealle hiusvärille. Vaikka vaalea on joka vuosi kesän hittiväri, tämä kampaus toimii hiusvärissä kuin hiusvärissä, kuten muodikkaan kuparisena tai lämpimän suklaisena.

Hiusmuoti 2023: Näyttelijä Cate Blanchett on todellinen polkkaikoni.
Näyttelijä Cate Blanchett on todellinen polkkaikoni. Hänen laineikas polkkansa ulottuu hartioille ja lähentelee bobin sijaan lobia eli long bobia.

Ensimmäisen päivän kampaukseen tarvitset föönauksen alle volyymia antavaa föönaussuihketta tai muotovaahtoa, laineraudan loivia laineita varten ja joustavaa, hienojakoista hiuskiinnettä.

Seuraavana aamuna tukka raikastuu ja kohoaa kuivasampoolla. Voit myös halutessasi – etenkin jos tukkasi on liukas – korvata muotovaahdon tai föönaussuihkeen suolasuihkeella, joka antaa lasimaisille hiuksille kaivattua pitoa kihartamisen alle.

Kolmantena päivänä voitkin sitten ottaa mallia edellisen aukeaman geelillä ja hiuslakalla napakasti päätä myöten sliipatusta poninhäntäkampauksesta.

Malli Hailey Bieberin trendikkään sävyinen suklaanruskea polkka eroaa Charlizen hiuksista hiusvärin lisäksi jakauksen paikan suhteen.
Malli Hailey Bieberin trendikkään sävyinen suklaanruskea polkka eroaa Charlizen hiuksista hiusvärin lisäksi jakauksen paikan suhteen.

3. Hiusmuoti 2023: Nyt sliipataan

Hiusmuoti 2023 korostaa helppoutta. Sliipattu kampaus on helppoakin helpompi. Ja mikä parasta, se sopii kaikille hiuslaaduille hennosta paksuun ja lähes mittaan kuin mittaan (kunhan tukka yltää niskaponnarille). Eikä ole edes niin nöpönuukaa, onko tukka juuri pesty vai ei. On jopa parempi, jos se ei ole putipuhdas, sillä silloin pörrötkin pysyvät paremmin kurissa.

Hiusmuoti 2023: Malli Cara Delevingnen versiossa jakaus on sivulla ja niskassa poninhännän sijaan nätti nykerö.
Malli Cara Delevingnen versiossa jakaus on sivulla ja niskassa poninhännän sijaan nätti nykerö.

Tarvitset vain kamman luotisuoran jakauksen tekoon. Jos mietit trendikkäintä kohtaa jakaukselle, se on keskellä. Kampaa sitten tukkaan runsaasti napakkaa mutta joustavaa geeliä, vedä pinta tiukasti pitkin päätä, solmi tukka niskakuoppaan hiustesi värisellä tai läpinäkyvällä hiuslenkillä ja suihkuta päälle pitävää lakkaa. Tarvittaessa kiinnitä itsepäiset suortuvat pinneillä.

Vinkki: Kun laitat pinnit keskenään ristikkäin, ne pysyvät paremmin paikoillaan.

Malli Emily Ratajkowskin tukka on kiinnitetty nutturalle takaraivon yläreunaan.
Malli Emily Ratajkowskin tukka on kiinnitetty nutturalle takaraivon yläreunaan.

Jos hiukset ovat pitkät ja karheat tai pörröisyyteen taipuvaiset, kannattaa levittää hiuksiin silottavaa muotoiluvoidetta ennen hiusten kuivaamista, jotta saat poninhäntään kauniin kiillon ja kampaukselle sileän pinnan.

Jos tukkasi on luonnontaipuisa, haluat ehkä silottaa hiukset suoristusraudalla vielä ennen kiinnittämistä. Muista kuitenkin, että auringon UV-säteet kuivattavat ja haurastuttavat hiuksia, joten tartu lämpölaitteisiin kesäaikaan vain äärimmäisessä ”hädässä”.

X