Kauneus

Ethän hoida kiharia hiuksia väärin? Jos tukkasi on kiilloton ja pörrööntyy, kannattaa vaihtaa tuotteet toisiin

Kiharan hiuksen hoito vaatii oikeanlaiset tuotteet. Kosteus ja ravitsevuus ovat avainsanat. Näillä vinkeillä saat kiharan tukan kukoistamaan!

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Istock

Kiharan hiuksen hoito vaatii kosteuttavia tuotteita.

Kiharan hiuksen hoito vaatii oikeanlaiset tuotteet. Kosteus ja ravitsevuus ovat avainsanat. Näillä vinkeillä saat kiharan tukan kukoistamaan!

Kiharan hiuksen hoito vaatii omat erityiskonstinsa ja -tuotteensa, jotta tukka ei pörröönny tai näytä kuivalta ja kiillottomalta. Selvitimme, miten kiharaa hiusta kannattaa hoitaa.

Mitä kiharan hiuksen hoito vaatii?

Oli tukkasi sitten taipuisa tai säkkärä, se on melko varmasti kuiva, kiilloton, karhea ja pörröinen. Siksi se tarvitsee suoria hiuksia enemmän kosteutta sekä ravitsevuutta. Kiharat ovat vaativia, eivätkä pelkät poishuuhdeltavat hoitoaineet tai -naamiot riitä täyttämään niiden tarpeita. Tarvitset jätettävän hoitoaineen tai hoitavan muotoilutuotteen – tai molemmat.

Yksittäinen kihara hius on muodoltaan erilainen kuin suora: se voi olla S:n tai spiraalin muotoinen. Hiuspohjan erittämät öljyt eivät kiharamutkien takia pääse latvaan asti pehmentämään ja silottamaan hiusta. Erittäin kihara tukka on myös yleensä vahva tyvestä, mutta ohenee selvästi latvaa kohti. Siksi kiharat hiukset kaipaavat kosteuttavien ja ravitsevien ainesosien lisäksi vahvistavia aineita, kuten keramideja.

Miten kiharien hiusten hoitotuotteet eroavat muista hoitoaineista?

Yllättävää kyllä, kiharan hiuksen hoito ei tarkoita tuhteja hoitoaineita – ainakaan, jos kikkarat haluaa pitää kikkaroina. Kiharoille tarkoitetut hoito- ja muotoilutuotteet ovat yleensä kevyitä, ja ne korostavat kiharoita esimerkiksi luomalla yksittäisen hiuksen ympärille joustavan ja vahvistavan suojan, joka sulkee hiuksen pintakerroksen ehkäisten hiusten vaurioitumista ja pörrööntymistä.

Lue myös: Pörröiset hiukset aina pesun jälkeen? Ploppaus tuo esiin upeat luonnonkiharat – näin suosittu kuivauskikka toimii

Miten valitsen omille kiharoilleni sopivan tuotteen?

Etenkin vain vähän taipuisiin hiuksiin kannattaa hieroa tai suihkuttaa hyvin kevyitä, kerrostettavia, kiharan muotoa korostavia tuotteita. Kiharammat kutrit janoavat enemmän tehoja, sillä ne ovat laineikkaita hiuksia huokoisempia sekä hauraampia ja tarvitsevat siksi kosteuttavien aineosien lisäksi vahvistavia aineita. Erittäin kiharat hiukset kaipaavat myös eroteltavuutta, jotta kiharat korostuvat kauniisti sotkuisen pörrön sijaan – vähän kuin tuuheat ripset tarvitsevat erottelevia maskaroita.

Sopivatko kiharatuotteet suorille tai vain hieman laineikkaille hiuksille?

Kiharatuotteita voi käyttää myös suorille hiuksille, etenkin kuiville suorille, koska ne antavat hiuksille ilmavuutta aivan kuten tuuheuttavat tuotteetkin. Kiharatuotteet ravitsevat, kosteuttavat ja kiillottavat hiuksia tuuheuttavia tuotteita tehokkaammin. Ne eivät myöskään sähköistä hiuksia kuten useimmiten sähkövarauksiin perustuvat tuuheuttavat suihkeet tekevät.

Miten käytän kiharoita korostavia hoitoaineita ja muotoilutuotteita?

Pese ja hoida hiukset kiharoiden hiusten aineilla ja pyyhekuivaa hiukset huolellisesti, jotta hiuksissa on mahdollisimman vähän vettä ja tarpeeksi tilaa vastaanottaa jätettävän hoitoaineen tehoaineet. Puristele kiharoihin kiharavoidetta, -balsamia tai -geeliä pähkinän verran kerrallaan, lisää tarvittaessa – etenkin jos hiuksesi ovat pitkät tai paksut. Suihkeissa muutama suihkaus riittää.

Suihkeita ja balsa­meita voi yleensä käyttää myös kuiviin hiuksiin. Ne sopivatkin siksi myös loistavasti niin kutsuttuun seuraavan aamun kiharoiden freesaukseen. Voit myös kerrostaa tuotteita levittämällä alle muotoa antavaa hoitoainetta ja päälle hoitavaa muotoilutuotetta.

Lue myös Kotiliesi.fi: Vau, mitkä kiharat – katso videolta, kuinka teet näyttävät kiharat itse

X