Kauneus

Näillä apteekin täsmätuotteilla hoidat kesän ihovaurioita – valitsimme parhaat ihoa rauhoittavat ja kirkastavat tuotteet!

Apteekista löytyvät täsmätuotteet kesälomalaisen kosmetiikkapussiin, oli sitten kyse kärähtäneestä tai heinänuhan herkistämästä ihosta.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Istock, Valmistajat

Kesäisin ihoa kannattaa suojella muun muassa auringolta.

Apteekista löytyvät täsmätuotteet kesälomalaisen kosmetiikkapussiin, oli sitten kyse kärähtäneestä tai heinänuhan herkistämästä ihosta.

Tavoitteena rauha ihon kanssa

Jotain rauhoittavaa:

Silmäsi kutisevat ja aivastelet niin, että koronan säikäyttämät kanssaihmiset kiertävät sinut kymmenen metrin päästä. Mutta sinä olet vain herkkä, ja ihosi myös. Heinänuha kun kulkee usein käsikädessä kutinan kanssa. Etsit hajusteettomia ja mahdollisimman rauhoittavia tuotteita.

Tuoksuton ja napakoittava voide

Tavoitteenasi on löytää hajusteeton kosteus­voide aikuiselle iholle eli sellainen, joka kosteuttaa, silottaa ja kiinteyttää.

V 10 Plus Day Milk Gel SPF 23 / PA++ -geelivoiteessa on kolmen hyaluronihapon yhdistelmä, joka pitää ihon kosteana ja pehmeänä, sekä ihoa kiinteyttävää soijapapu-uutetta, 50 ml 45 e.

Nopea ja rauhoittava naamio

Oletko jo pitkään etsinyt pika-apua punaiseksi lehahtelevalle, ärhäkkäluonteiselle ihollesi? Olisiko se kenties rauhoittava naamio?

Avènen viilentävä Redness-Relief Soothing Mask -naamio rauhoittaa punoitusta, kuumotusta ja lehahtelua muun muassa auringon, saunan ja liikuntasuorituksen jälkeen, 50 ml 24,50 e.

Tuotteet aurinkoa rakastavalle:

Rakastat aurinkoa ja ulkona liikkumista. Välillä se kostautuu. Joka kesä palat auringossa ainakin kerran tai kaksi, ja vaikka et palaisikaan, haluat hoitaa auringon kuivattamaa ihoasi mahdollisimman tehokkaalla korjaussarjalla.

Punaisuus piiloon

Hupsista! Ihosi ei tiedä, että rapujuhlat ovat vasta tulossa, sillä voittaisit helposti punaisimman ravun palkinnon. Nyt tarvitset SOS-voidetta.

Lierac Sunissime SOS Repairing Serum on korjaava, rauhoittava ja kosteuttava after sun -seerumi. Siinä on ikääntymisen merkkien syntymistä ehkäisevää taikapähkinäuutetta, rauhoittavaa ja ravitsevaa avokadoöljyä sekä Cryo Effect -teknologia, joka laskee ihon lämpötilaa ja lieventää ylikuumenemisen tunnetta, 30 ml 31 e.

Rauhoittava ja ruskettava

No tulipahan kärähdettyä, mutta et missään nimessä halua päivän työn hilseilevän pois. Tarvitset tuotteen, joka rauhoittaa ihon ja pitää kiinni rusketuksestasi.

Atopikin Ihoa asteittain päivettävä voide antaa iholle tasaisen päivettyneen sävyn ja jatkaa rusketusta. Vegaanisessa voiteessa on rauhoittavaa kaurauutetta ja antioksidanttista metsämustikkaa, 100 ml 25 e.

Tavoitteena tasainen pinta

Kun näppylät vaivaavat:

Kesä ja aurinko. Ihanaa! Mutta onko ihon pakko kukkia kilpaa luonnon kanssa? Näyttää siltä, kuin ihosi olisi matkustanut aikakoneella takaisin teini-ikään. Nyt pitää löytää tasapaino ihon kanssa. Ja mielellään mahdollisimman helposti.

Ihoa rauhoittava puhdistusvesi

Et aio kuluttaa kesääsi kylppärissä. Etsit tehokasta ja näppärää putsaria, jota jaksaisit käyttää myös mökillä ja veneillessä.

ACO Micellar Cleansing Water -puhdistusvesi vie pois aurinkovoiteen rippeet ja poistaa meikin. Puhdistusvoiman lisäksi misellivedessä on ihoa rauhoittavaa B5-vitamiinia ja kosteuttavaa hyaluronihappoa, 200 ml 12 e.

Täsmähoitoa näpyille

Ihosi on kuin läikikäs nurmikko – kukoistaa vain siellä täällä. Miksi siis kuivattaa koko naamaa, kun voi tehdä täsmäiskuja? Etsit näpyn nitistäjää, jota voi käyttää vain paikallisesti.

Hajusteeton Ducray Keracnyl Spot Care -voide on täsmähoito näpyille. Siinä on ihoa kuorivia salisyyli- ja glykolihappoja, jotka ehkäisevät ihohuokosten tukkeutumista ja epäpuhtauksia sekä poistavat kuollutta ihosolukkoa, 10 ml 10,50 e.

Jo riittää läikikkyys:

Kesä on lempivuodenaikasi, mutta mistä näitä läikkiä ilmestyy? Yhtäkkiä sinulle on ilmestynyt karvattomat viikset ja otsasi näyttää muuta naamaa ruskeammalta. Ja sitten vielä tuo punoitus poskilla. Nyt jotain tasoittavaa, kiitos!

Suojaa ja peittävyyttä

Haluat löytää meikkivoiteen, joka piilottaa läikät ja samalla estää uusien syntymisen. Mutta ei silti mitään pakkelia, kiitos!

Heliocare 360° Color Gel Oil-free SPF 50 on ihon sävyä tasoittava, öljytön, geelimäinen sävytetty aurinkovoide, 50 ml 35 e.

Kirkastusta iholle

Etsit mitä tahansa, mikä vaalentaa jo syntyneitä maksaläiskiä. Ja lupaat itsellesi ensi vuonna olla aikaisemmin liikkeellä. Sillä kyllähän sinäkin tiedät ennaltaehkäisyn olevan jälkiehkäisyä tehokkaampaa.

RVB Lab Hyperactive Anti-Spot Concentrate -tiiviste kirkastaa ihoa ja vähentää ihon pigmentaatiota. Sen lisäksi siinä on C-vitamiinia ja hyaluronihappoa, jotka tehostavat ihon kollageenisynteesiä eli napakoittavat ihoa, 30 ml 71 e.

Juttu on julkaistu Anna-lehden numerossa 28/2020.

X