Pitkähiuksinen nainen menossa nukkumaan
Hiusten hyvinvointia on mahdollista parantaa yöunien aikana.
Kauneus

Silkkinen tyynyliina ja 3 muuta helppoa tapaa parantaa hiusten hyvinvointia yöllä

Kauneusunet pätevät kasvojen lisäksi myös hiuksiin. Kysyimme kampaajalta, kuinka hiusten hyvinvointia voi parantaa erityisesti öiseen aikaan.
Teksti: Paula Koski Kuvat: iStock

Riittävä uni ja lepo virkistävät ja kaunistavat. Moni meistä onkin kehittänyt iltaisen ihonhoitorutiinin, johon kuuluu paitsi kasvojen pesu myös erilaisten kauneustuotteiden käyttö. Mutta miten onnistuu hiusten hoito yöllä?

Iltarutiineihin kannattaa ottaa mukaan myös pieni hetki hiusten hyvinvoinnin parantamiselle. Iltaisilla valinnoilla voi nimittäin lisätä hiusten ja päänahan kuntoa sekä ehkäistä hiusten sähköisyyttä ja takkuuntumista.

Näin helposti onnistuu hiusten hoito yöllä

Kysyimme tamperelaisen Prime Hair and Beauty Design -liikkeen omistaja Ulla-Riitta Koskiselta, kuinka hiuksia on mahdollista hoitaa yöllä niin, että ne näyttävät hyviltä heti aamulla – tietenkin mahdollisimman vähällä vaivalla.

1. Silkkinen tyynyliina

Silkkinen tyynyliina on mainio sijoitus, sillä se on todellinen ”aamuhiusten” kesyttäjä. Silkkituotteita on käytetty jo pitkään erityisesti afrohiusten hoitamiseen, mutta ne toimivat mainiosti myös pohjoismaiseen hiuslaatuun.

Silkin ansiosta hiukset eivät sähköisty, joten levottominkaan nukkuja ei herää aamulla kuin sähköiskun saaneiden hiusten kanssa. Silkki vähentää hiusten yöllistä hankausta, jolloin hiukset säilyvät sileinä. Silkkinen tyynyliina myös imee hiusten kosteutta itseensä, kun taas puuvillainen sitoo kosteutta ja näin hautoo hiuksia ja päänahkaa.

Älä kuitenkaan sekoita silkkiä polyestersatiiniin – ysäriltä tutut synteettiset lakanahirvitykset saavat hiukset takkuisiksi ja sähköisiksi.

2. Hiukset yli tyynyn tai löysälle letille

Rauhallinen selällään nukkuja hoitaa hiuksiaan asettelemalla ne yöksi tyynyliinan yli. Näin toimiessa hiusten latvat eivät hankaa tyynyliinaan, joten aamulla ei todennäköisesti joudu taistelemaan karheiden, takkuisten ja sähköisten hiusten kanssa.

Nainen hoitaa hiuksiaan yöllä.

Rauhallinen selällään nukkuja hoitaa hiuksiaan asettelemalla ne yöksi tyynyliinan yli.

Öisin sängyssään pyörivä puolestaan välttää hiusten takkuuntumisen palmikoimalla hiukset löysälle letille. Hiukset kannattaa muistaa harjata perinpohjaisesti ennen nukkumaanmenoa, niin takkujen määrä vähenee entisestään.

3. Hiusten kuivaaminen ennen nukkumaanmenoa

Nukkumaan ei kannattaisi koskaan mennä märillä hiuksilla. Vaikka hiusten pesu illalla sopisikin rytmiisi, hiukset ja päänahka tulisi kuivata perusteellisesti ennen sänkyyn siirtymistä. Kosteiksi jääneet hiukset hautovat hiuspohjaa yön aikana tehden hiuksista tunkkaiset sekä likaisen näköiset. Kosteus voi jäädä erityisesti puuvillaiseen tyynyliinaan, jolloin sekin muuttuu nopeasti raikkaasta tunkkaiseksi.

4. Hiusnaamion laittaminen yöksi

Hiuksia voi tehohoitaa yön yli vaikuttavan hiusnaamion avulla. Levitä naamio hiuksiin, sido hiukset löydälle nutturalle ja pese hiusnaamio aamusuihkun yhteydessä pois. Erilaisia yön yli vaikuttavia hiusnaamioita on markkinoilla runsaasti, joten valinnanvaraa hiusta helliviin hoitoihin löytyy.

Juttua päivitetty 28.7.2020 klo 11:28: korjattu satiini polyestersatiiniiksi.

X