Nainen jonka käsissä on talkkia.
Talkki on monikäyttöinen tuote, joka ratkaisee monet pulmat.
Kauneus

Talkki on mahtava ja edullinen kauneudenhoitotuote! 10 yllättävää tapaa käyttää vauvatalkkia

Talkki on varsinainen ihmeaine: se kaunistaa, estää ikäviä hiertymiä ja tekee nukkumisesta miellyttävämpää. Tiesitkö sinä, mihin kaikkeen tämä edullinen tuote pystyy?
Teksti: Kia Toivanen Kuvat: iStock

Valkoinen, puuterimainen talkki on varsinainen monitoimituote: se poistaa kosteutta, hikeä ja rasvaisuutta sekä on avuksi yllättävissä kiperissä tilanteissa.

Listasimme 10 syytä, miksi talkki on kauneudenhoitotuote, jonka tulisi löytyä aivan jokaisen kaapista!

1. Estää ikävät hankaumat reisissä

Hankaavatko reidet hameen tai mekon alla ikävästi yhteen? Yksi ratkaisu asiaan on lahkeelliset mummopöksyt, mutta kesäkuumalla paljaat reidet hyötyvät talkista. Taputtele talkkia kuiville sisäreisille ja lisäile päivän mittaan. Talkki imee kosteutta ja hikeä, joten reisien iho pysyy kuivempana.

2. Viilentää lakanat

Lämpimällä säällä nukkuminen voi olla yhtä tuskaa. Paranna yöuniasi ripottelemalla talkkia lakanoihin ennen nukkumaanmenoa. Lakanat tuntuvat viileämmiltä, kun talkki imee petivaatteista pois kosteutta ja hikeä.

3. Loihtii tuuheammat ripset

Haaveiletko tuuheammista ripsistä? Levitä hiukan talkkia ripsien päälle ennen ripsivärin levittämistä. Talkin avulla ripset näyttävät tuuheammilta ja paksummilta.

lakanat

Talkki raikastaa lakanat ja voi helpottaa nukahtamista lämpiminä kesäöinä.

4. Korvaa kuivashampoon

Talkkia voi käyttää myös kuivashampoona. Ripottele talkkia päänahkaan ja hiero se hiuksiin. Talkki poistaa hiuksista rasvaisuuden ja kohottaa samalla tyveä, eikä siinä ole kuivashampoolle ominaista, voimakasta hajua.

5. Toimii puuterina

Talkkia voi käyttää myös puuterin tavoin viimeistelemään ja pitämään meikin paikoillaan. Levitä talkkia kasvoille ohuita kerroksia puuterihuiskan avulla, jotta se ei näy.

Lue myös: Hajosiko puuteri, katkesiko huulipuna? Näin korjaat rikki menneet meikit

6. Estää hiertymät jaloissa

Talkki sopii täydellisesti kaikenlaisiin kenkäpulmiin: kun levität paljaisiin jalkoihin talkkia, ne eivät hikoile kengissä, vaikka sinulla ei olisi sukkia. Talkki estää myös jalkojen turpoamista ja hiertymien syntymistä.

Kokeile myös raikastaa kengät talkin avulla: ripottele kenkien sisään talkkia ja anna vaikuttaa yön yli – aamulla tunkkainen haju on poissa.

7. Poistaa rasvatahrat

Tuliko paitaasi rasvatahra? Kiusallisesta tahrasta pääsee eroon, kun sen päälle ripottelee tuoreeltaan talkkia. Talkki imee rasvan pois kankaasta, ja tahra lähtee pesussa pois varmemmin.

Näyttävätkö korusi yhdeltä isolta möykyltä? Talkin avulla saat avattua toisiinsa takertuneiden korujen solmut.

8. Purkaa koruihin syntyneet solmut

Korut menevät säilytyksessä solmuille, joita on lähes mahdotonta saada auki. Kaada korujen päälle talkkia, ja korujen selvittäminen on helpompaa. Myös muut tiukat solmut esimerkiksi kengännauhoissa avautuvat helpommin talkin avulla. Taikaa!

9. Karistelee hiekan iholta

Rantapäivän jälkeiset hiekat karisevat iholta ja jalkapohjista talkin avulla nopeammin kuin koskaan. Laita talkkia hiekanjyvien peittämälle iholle, ja hiekka karisee iholta pois kuin itsestään. Tämä kikka kannattaa muistaa esimerkiksi silloin, kun ranna jälkeen olisi suunnattava hiekkaisin jaloin autoon!

10. Rauhoittaa ihoa karvanpoiston jälkeen

Talkki on mahtava after shave -tuote. Ihokarvojen ajelun jälkeen levitä iholle talkkia ja hiero sitä hiukan paikoillaan. Talkilla on luonnollisesti viilentävä vaikutus ja se lievittää ihon ärsytystä. Talkki myös jättää ihon ihanan sileäksi ja pehmeäksi.

Lue myös: Osaatko sheivata oikein? Näin karvat saa ajeltua ilman punaisia näppylöitä – 12 vinkkiä

Lähteet: Home HacksThe List, Fabulessly Frugal

Lue myös: Onko talkin käyttäminen turvallista? Lääkäri kertoo, voiko edullista monitoimituotetta käyttää huoletta

X