Kauneus

Testasimme kevään uutuushajuvesiä – voittajasta ei ollut epäilystäkään

Kaipaatko uutta hajuvettä, joka tuoksuisi kukkaisen makealle? Vai etsitkö unisex-tuoksua? Testasimme 4 kevään uutuustuoksua.

Teksti:
Milla Puustinen

Annan toimittaja testasi neljä kevään uutuustuoksua.

Kaipaatko uutta hajuvettä, joka tuoksuisi kukkaisen makealle? Vai etsitkö unisex-tuoksua? Testasimme 4 kevään uutuustuoksua.

Tutuista tuoksuaineista on jälleen sekoiteltu aivan uudenlaisia yhdistelmiä. Kevään uutuuksissa on kylpylän, hedelmäkarkkien ja puutarhan tuoksua. Sesongin uudet hajuvedet vievät tunnelmasta toiseen. Annan toimittaja testasi kevään 4 uutuustuoksua.

1. Kukkaistuoksu moneen makuun

Full Magnolia, Eau De Parfum, The Body Shop 39e/75ml

Kuvaus: The Body Shopin Full Magnolia Eau de Parfum on Unisex Full Flowers -tuoksusarjan uusi, raikas tulokas. Unisex Full Flowers -tuoksukokoelma on saanut inspiraationsa täydellisten kukkasten intensiivisistä, moniulotteisista tuoksuista. Siinä tuoksuvat magnoliankukka, raparperi ja valkoinen puu.

Toimittajan arvio: Ensi suihkauksella voi haistaa ruusuveden ja jonkin kukan – ehkä mangoliankukan, jota en ole koskaan aiemmin tuoksutellut.

Tätä tuoksua markkinoidaan unisex-tuoksuna, mutta mielestäni tuoksu on kuitenkin melko naisellinen: hedelmäisen kukkainen ja ripauksen makea, mutta ennen kaikkea vahva ja raikas.

Sanoisin, että tämä sopii sellaiselle, joka arastelee erittäin makeita kukkaistuoksuja, mutta kaipa raikasta fiilistä. Tuoksu sopii mielestäni parhaiten päiväkäyttöön!

Arvosana: 3,5/5

2. Kylpyläelämys kotona

The Ritual of Hammam, Rituals 21,90e/50ml

Kuvaus: The Ritual of Hammam -tuotesarjan hius- ja vartalosuihke tarjoaa autenttisen kotikylpyläelämyksen. Suihkeen ainesosista 92 % on luonnollista alkuperää, ja siinä on esimerkiksi aromaattista eukalyptusta ja arganöljyä. Siinä tuoksuvat minttu, bergamotti, aloevera, myski ja santelinpuu.

Toimittajan arvio: Tuoksu lunastaa lupauksensa kotikylpyläelämyksestä. Haistan tuoksussa muun muassa rosmariinia ja eukalyptusta. Myös tätä markkinoidaan unisex-tuoksuna, mutta sanoisin, että se on selvästi enemmän maskuliininen kuin feminiininen. Tässä ei ole häivähdystäkään makeutta!

Itselleni tästä tuoksusta mieleen lähinnä kylpyhuonetuoksu. Nauttisin tästä enemmän huonetuoksuna kuin hiuksiin ja vartalolle suihkutettuna. Tuote haihtuu iholta jo parin tunnin jälkeen.

Arvosana: 2/5

Lue myös: Moni julkkis on paljastanut, mikä hajuvesi on juuri hänen tuoksunsa – näitä klassikkoja ja trendituoksuja kuninkaalliset, leffatähdet ja huippumallit käyttävät

3. Puutarhan keskellä

Wildly Me, Eau De Toilette, Florence by Mills 44e/30ml

Kuvaus: Florence By Mills Wildly Me on tuoksu, joka inspiroi kulkemaan omaa tietä. Tuoksu on kuin matka puutarhaan, jossa pirteä bergamotti ja rauhoittava salvia punoutuvat yhteen liilan kurjenmiekan, kukkivan sinisateen, orvokin ja tuoreen laventelin kanssa. Lumoavia kukkia pohjustavat santelipuun ja setripuun täyteläiset, maanläheiset vivahteet.

Toimittajan arvio: Tuoksu on kukkainen ja makea ja muistuttaa aurinkoisesta kesäpäivästä puutarhassa. Tuoksu on houkutteleva ja raikas eikä tule liian voimakkaasti iholle.

Pari suihkausta riittää hyvin koko päiväksi. Tuoksu sopii erinomaisesti jokapäiväiseen käyttöön. Pullo on kätevän kokoinen, joten se mahtuu pieneenkin laukkuun.

Tämä on turvallinen lahjatuoksu naisellisista ja kukkaisista tuoksuista pitävälle!

Arvosana: 4,5/5

4. Nostalgisen makea

Aqua Romantica, Eau De Parfum, Guinot, 62e/100ml

Kuvaus: Guinot’n Aqua Romantica on sekoitus kukka- ja gourmet-tuoksuja, ja se sulkee sinut hetkeksi lämpimään koteloon, joka on täynnä pehmeyttä ja keveyttä.
Tuoksussa tuoksuvat nerolia, ruusu, freesia, jasmin, heliotroopi, vadelma, meripihka, vanilja ja santelipuu.

Toimittajan arvio: Ensisuihkaus on makea kuin kirpeä hedelmäkarkki. Myöhemmin lämpimät ja voimakkaat meripihkan, vaniljan ja santelipuun tuoksut tulevat esille. Tuoksusta tuleekin lopulta mieleeni lapsuuden kyläilyreissut sukulaisnaisten luona ja se, kun haistelin salaa heidän hajuvesiään vessassa.

Tuoksu kestää iholla koko päivän – erityisesti vanilja sekä meripihka erottuvat tuntienkin kuluttua. Omaan makuuni tuoksu on kuitenkin liian voimakas.

Tämä sopisi iltatuoksuksi vahvalle ja voimakkaalle naiselle. Pullo on tosi kaunis.

Arvosana: 2,5/5

Lue myös Kotiliesi.fi: Hajuvesi lahjaksi – näin onnistut valinnassa

X