Matkailu

Tallinnan ostoskeskus x 10: Näistä ostosparatiiseista löytää suosikkinsa niin kirppistelijä kuin kosmetiikan metsästäjäkin

Listasimme Tallinnan parhaat ostoskeskukset. Näissä ostoskeskusten helmissä voit shoppailla, ruokailla ja kokea viihde-elämyksiä.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
iStock, Annan toimitus

Tallinnasta löytyy liuta ostoskeskuksia erilaisiin tarpeisiin.

Listasimme Tallinnan parhaat ostoskeskukset. Näissä ostoskeskusten helmissä voit shoppailla, ruokailla ja kokea viihde-elämyksiä.

Kaikista paras Tallinnan ostoskeskus hakusessa? Listasimme 10 mainiota shoppailukohdetta.

Tallinnan ostoskeskus, jonka jokainen tuntee: Viru Keskus

Viru Keskus on ostoskeskus, jonka jokainen Tallinnassa vieraillut varmasti tuntee. Jo vuonna 1994 rakennettu ostoskeskus on täysin uusittu vuonna 2014, ja hiljattain sitä on uudistettu entisestään.

Viru keskuksesta löytyy maailmallakin hehkutettu suuri kirjakauppa, lukuisia shoppailumahdollisuuksia, suuri kuntosali padel-kenttineen sekä kattavat lääkäri- ja kosmetiikkapalvelut. Alakerran ravintomaailmasta löytyy makuja maailman eri kolkista. Viru väljak 4.

Tallinnan ostoskeskus: Viru keskus
Viru keskus on suuri ostoskeskus Tallinnan keskustassa. Viru keskuksen yhteydessä on myös Kaubamaja.

Kaubamaja on Viron Stockmann

Viru Keskuksen yhteydessä on myös toinen ostoskeskus: Kaubamaja. Virolaista Stockmannia muistuttava Tallinnan ostoskeskus on tarjonnaltaan laaja, ja sieltä löytyy valikoimaa laidasta laitaan. Kattavan kosmetiikkaosaston kupeessa on oma osionsa ylellisille tuoksuille, joista kaikkia ei löydä ainakaan Suomen markkinoilta. Viru väljak 4.

Ülemiste-keskus on Viron suurin ostoskeskus

Ülemiste-keskus on Viron suurin ostoskeskus, josta löytyy paljon kauppoja, erilaisia palveluja ja ruokapaikkoja. Kansainvälinen ostoskeskusjärjestö ICSC (International Council of Shopping Centers) on valinnut Ülemiste-keskuksen Euroopan parhaaksi uudistetuksi ostoskeskukseksi vuonna 2018.

Kauppakeskuksesta löytyy muun muassa Zara Home -myymälä, jota ei Suomessa ainakaan toistaiseksi vielä ole. Suur-Sõjamäe tn 4.

Lue myös: Kylpylälomalle Viroon? Testasimme 7 kohdetta – joukossa ylellinen spa, edukseen uudistunut uimala ja merellinen piilopaikka

Tallinnan ostoskeskus Foorum sijaitsee aivan keskustassa

Foorum on kattava ostoskeskus aivan keskustassa. Siellä on laaja valikoima tunnettujen brändien kauppoja. Ostoskeskuksesta löytyy myös kylpylä, kangaskauppa, kauneuspalveluita sekä ravintoloita. Narva mnt 5.

Outlet-shoppaajan ja kirppistelijän suosikki: Arsenal

Pohjois-Tallinnassa sijaitseva Arsenal on outlet-shoppaajan suosikki. Vanhan ammustehtaan tiloihin rakennetusta ostoskeskuksesta löydät laadukkaita merkkejä edullisesti. Lisäksi tämä Tallinnan ostoskeskus kätkee sisäänsä kirpputorin, josta voi löytää käytettyjä aarteita. Erika tn 14.

Tallinnan ostoskeskus: Arsenal
Arsenal on rakennettu vanhan ammustehtaan tiloihin.

T1 Mall of Tallinn – moderni ja tilava ostoskeskus

T1 Mall of Tallinn on moderni ja tilava ostoskeskus, johon pääsee helposti niin raitiovaunulla kuin bussillakin. Ostoskeskuksen vetonaulana toimii rakennuksen katolla sijaitseva maailmanpyörä, joka avaa upean näkymän Tallinnan kaupunkiin. Peterburi tee 2.

Tallinnan ostoskeskus: T1
T1 Mall of Tallinn on moderni ostoskeskus.

Tallinnan ostoskeskus, josta löytyy myös konserttitalo: Solaris

Solaris-keskus on ostos- ja viihtymiskeskus, joka pitää sisällään kauppojen lisäksi myös konserttitalon, elokuvateatterin sekä taide- ja elokuvakeskuksen. Lisäksi Solariksessa on runsas design-liikevalikoima. Keskuksesta löytyy myös Viron suurin luonnonkosmetiikkamyymälä Pillerkaar.

Solariksesta löytyy paljon muun muassa design-kauppoja.

Nautica – vanhankaupungin ja matkustajasataman läheisyydessä

Tallinnan ostoskeskus Nautica sijaitsee vanhankaupungin ja matkustajasataman läheisyydessä. Nauticassa on yhteensä noin 60 myymälää, Rimi Hypermarket, vapaa-ajanviettopaikkoja sekä laaja ravintolatarjonta.
Ahtri tn 9, Tallinn.

Tallinnan ostoskeskus eläintarhan kupeessa: Rocca Al Mare

Rocca Al Mare on ostoskeskus, joka sijaitsee Mustamäellä, noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta. Ostoskeskus on samalla suunnalla Tallinnan eläintarhan ja ulkoilmamuseon kanssa, joten siellä on helppo piipahtaa samalla visiitillä. Myös Mustamäen iso Elamus Spa löytyy läheltä. Vabaõhumuuseumi tee 12.

Lue myös: Päivä ja yksi yö Tallinnassa – kokosimme 10 matkavinkkiä herkkusuulle ja hemmotteluun 

+ Rotermanni-kauppakeskittymä

Rotermanni ei ole niinkään ostoskeskus, vaan enemmänkin kauppakeskittymä. Useiden liikkeiden muodostamalta alueelta löytyy muun muassa Tallinn Design House, COS sekä etenkin nuorten suosiossa olevat Bershka ja Stradivarius. Rotermanni 8.

Tallinn Design House sijaitsee Rotermannissa.
X