Nouki on suomalainen vaatemerkki. Naisella pipo päässä.
Suomalainen Nouki valmistaa helppoja arkivaatteita.
Muoti

Tunnetko jo nämä suomalaiset vaatemerkit? Listasimme 10 brändiä, jotka pyrkivät toimimaan eettisesti

Suomalaiset vaatemerkit pyrkivät eettisyyteen – listasimme kotimaista brändiä, joiden vaatteissa näytät hyvältä ja parannat maailmaa.
Teksti: Tyyne Pennanen Kuvat: Nouki

Haluatko ostaa syysvaatteita, kannattaa kotimaisia brändejä ja suosia ekologista ja eettistä muotia? Tämän kaiken voi saada yhdessä paketissa. Monet suomalaiset vaatemerkit ilmoittavat nettisivuillaan pyrkivänsä siihen, että vaatteiden valmistus olisi mahdollisimman kestävää: Vaatteita ja niissä käytettyjä materiaaleja valmistetaan Suomessa tai Euroopassa. Työntekijöiden oloja valvotaan. Pakkausmateriaalit ovat kierrätettyjä.

Listasimme suomalaiset vaatemerkit, jotka panostavat eettisyyteen

Listasimme kymmenen kotimaista vaatemerkkiä, jotka panostavat eettisyyteen tyylistä tinkimättä:

ByPias – kuohkeita neuleita syksyyn

Pia Erlundin Bypias-vaatemerkki alkoi pellavavaatteiden suunnittelusta, mutta nykyisin tarjolla on vaatteita laidasta laitaan, kuten farkkuja ja kuohkeita neuleita. Värit ovat hienostuneen murrettuja, tyyli rentoa. Ekologisuus huomiodaan esimerkiksi pakausmateriaaleissa, jotka ovat uusiokäytettäviä tai kierrätettäviä.

Energinen Vimma ja hauskat kuosit

Nuorekkaita vaatteita, jotka valmistetaan Suomessa ja Virossa. Myynnissä mekkoja, haalareita ja paitoja. Ja jos haluat julistaa lempeyden sanomaa, ihastunet Be kind -tekstillä varustettuihin vaatteisiin. Entä miltä kuulostaa jakaa vaatteita vaikkapa ystäväsi tai siskosi kanssa? Vimmalla on myös yhden koon yläosia, joita eri kokoiset henkilöt voivat käyttää.

Hálo ja arktinen tyyli

Hálo ammentaa inspiraatiotaan Lapin arktisista maisemista, ja vaatteet ovat tyyliltään kekseliätiä ja pehmeälinjaisia. Hálolla on erityisen kauniisti laskeutuvia silkkimekkoja ja ihanan kuohkeita neuleita.

Noukilla on helppoja arkivaatteia

Helppoja arkivaatteita, jotka valmistetaan Suomessa. Kankaat ja neulokset on valmistettu Euroopassa. Tampereella sijaitsevan Noukin Studio Shopissa vaatteita voi muun muassa korjauttaa tai lainata.

Suomalaiset vaatemerkit, jotka panostavat eettisyyteen: kuva Noukin syysmallistosta

Suomalainen vaatemerkki Nouki on perustettu viisi vuotta sitten. Kuva on Noukin syysmallistosta.

Pura Finland hillityn tyylin ystävälle

Pura Finlandilla on käytännöllisiä arkivaatteita, kuten villapaitoja, neuleita, pipoja ja huiveja. Mallit ovat klassisia ja värit hillittyjä. Puran arvoihin kuuluu paikallisten työllistäminen, joten brändin kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa.

Nosh valmistaa vaatteita luomupuuvillasta

Noshin vaatteet ovat luomupuuvillasta valmistettuja trikoovaatteita. Brändi on lanseerannut myös vaatekutsut-koseptin: edustaja voi tulla kotiisi esittelemään tuotteita, Tupperware-tyyliin.

Nomen Nescion vaatteet ovat sukupuolineutraaleja

Nomen Nescio on helsinkiläinen brändi, jonka vaatteet ovat sukupuolineutraaleja. Tyyli on minimalistinen ja tummasävyinen. Kaikki vaatteet valmistetaan Virossa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Nomen Nescio (@nomennescio.fi) jakama julkaisu

Kaikolta löydät luomupuuvillaiset sukkikset

Oletko etsinyt luomupuuvillaisia sukkahousuja? Kaikolta löytyy. Myynnissä myös mekkoja, haalareita, t-paitoja, pipoja ja huiveja. Kaiko lahjoittaa seitsemän prosenttia myytyjen vaatteiden tuotosta naisten ja lasten kouluttamiseen kehitysmaissa.

Uhanalla sekä klassista että räväkkää tyyliä

Pääministeri Sanna Marin teki tamperelaisen Uhanan tunnetuksi suurellekin yleisölle. Uhanalla on muun muassa näyttäviä korvakoruja ja mekkoja, joissa on rohkeita kuoseja. Hillittyäkin tyyliä on tarjolla, kuten merinovillainen Mirage Knit Dress, joka Sanna Marinilla oli yllään, kun häntä kuvattiin Iso-Britannian Vogueen. Mekko on edelleen Uhanan mallistossa.

Neulomon kasvomaskit mätsätään tunikan kanssa

Käytännöllisiä trikoovaatteita ja nyt myös kasvomaskeja. Vaatemaskit on valmistettu neulomon vaatetuotannon ylijäämämateriaaleista, joten voit yhdistää vaikkapa maskin ja tunikan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Neulomo (@neulomocom) jakama julkaisu

X