Kauneus

Vaaleat hiukset ovat nyt supertrendikkäät – sieniblondi, hunajanvaalea ja 6 muuta vuoden 2020 tyylikkäintä hiusväriä

Kesälomat loppuvat ja syksy alkaa kolkutella ovia. On aika palata arkiseen aherrukseen. Miksi et hakisi piristystä ihanasta syystukasta? 

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Vaalea tukka on vuoden 2020 trendikkäin tukkatyyli.

Kesälomat loppuvat ja syksy alkaa kolkutella ovia. On aika palata arkiseen aherrukseen. Miksi et hakisi piristystä ihanasta syystukasta? 

Hiusvärit 2020 inspiroituvat etenkin blondin eri sävyistä.  Päätimmekin listata tyylikkäistä trendiväreistä kahdeksan! Näiden kampausten joukosta myös tummahiuksinen voi löytää ideoita seuraavaan kampaajakäyntiin.

1. Jäänvaaleat

Yksi vuoden 2020 trendisävyistä on vitivaaleaksi värjätty blondi. Rohkeimmat pätkäisevät pitkät suortuvat vielä lyhyeksi pixie-leikkaukseksi tai siiliksi.

Aivan helpoimmasta päästä hiusväri ei kuitenkaan ole, sillä sen värjääminen vaatii hieman töitä. On hyvä muistaa, että hiusten raju vaalentaminen rasittaa aina tukan kuntoa.  Tästä syystä onkin tärkeää keskustella kampaajan kanssa ennen isompaan hiusprojektiin ryhtymistä.

Värin ylläpitämiseksi kylpyhuoneen kaappiin kannattaa hankkia hopeashampoota sekä -hoitoainetta. Koska vaalentaminen kuivattaa hiuksia, tukkaa on hyvä hoitaa viikottain syväkosteuttavalla hiusnaamiolla.

Vaalea hiusväri sopii hyvin pixie-leikkaukseen. Kuvassa nainen lyhyillä hiuksilla.
Kylmään taittava blondi sopii hyvin pixie-leikkaukseen. Vaalennusprojektista on hyvä keskustella kuitenkin ensiksi ammattilaisen kanssa.

Lue myös: Aiheuttaako lämpimällä vedellä peseminen kellertävän sävyn vaaleisiin hiuksiin? Asiantuntija kertoo, miten vaaleat hiukset kannattaa pestä

2. Kellertävän tukan paluu

Blondeille hiuksille suositellaan useimmiten erilaisten hopeatuotteiden käyttämistä, sillä ne taittavat keltaisuutta pois hiuksista. Hiusten lämpöisyyttä ei tarvitse kuitenkaan suotta vältellä, sillä vaaleiden hiusten kellertävyys on tällä hetkellä erittäin trendikästä.

Myös tummatukkaisten on hieman helpompi siirtyä vaaleaan sävyyn, sillä muodikkaan lopputuloksen saavuttaminen ei välttämättä vaadi niin monta vaalennuskertaa – hiukset voivat jäädä nimittäin suosiolla ihanan hunajablondiksi!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Georgia May Jagger (@georgiamayjagger) jakama julkaisu

Malli Georgia May Jaggerin vaalea hiusväri on sävyltään hyvin lämmin. Hunajainen sävy yhdistetty verho-otsatukkaan on tyylikkään rokahtava.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön DUA LIPA (@dualipa) jakama julkaisu

Laulaja Dua Lipan hiusvärin päällisosa on vaalennettu keltaisen blondiksi, kun taas alapuolelta hiukset on sävytetty pikimustiksi.

3. Utuinen sieniblondi

Kyllä, luit otsikon oikein. ”Sieniblondiksi” (engl. mushroom blonde) kutsuttu trendiväri häilyy jossain ruskean ja vaalean rajamailla. Suoraan suomennettuna hiusvärin nimi ei välttämättä imartele kampausta, joten antaa kuvien puhua hiustyylin puolesta!

Utuisen vaikutelman tuhkaiseen hiusväriin tuo tummaksi värjätty juuri, joka vaalenee latvoihin mentäessä harmaaseen taittavaksi, tummansävyiseksi blondiksi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön BayAreaHairstylist+SalonOwner (@rozcorpuzhair) jakama julkaisu

Sieniblondin utuinen sävu tekee vaaleasta hiusväristä melkein ruskean. Tyyli sopiikin niille, jotka empivät vaaleiden ja tummien hiusten välillä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Wella Professionals (@wellahair) jakama julkaisu

4. Vaalea kuin paahdettu kookos

Haluaisitko astella syksyyn mukanasi ripaus rantaelämää ja pala mennyttä kesää? Auringon vaalentama surffitukka saa modernin päivityksen seuraavassa muotisävyssä.

Nimi ”paahdettu kookos” tulee siitä, että hiusväri on  juuresta tummempi ja vaaleenee asteittain kohti latvoja niin, että hiusten päissä blondi on sävyltään erittäin viileä. Kylmien ja lämpimien sävyjen sekoitus tekee kampauksesta kauniin sekä luonnollisen vaalean. Tämä trendiväri piristää takuulla harmaan syksyn keskellä!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Dominique Graham (@sunkissed__strands) jakama julkaisu

5. Pastellien loistoa

Pastellisävyt ovat olleet muodissa jo useamman vuoden – ja ei ihme, sillä ne nostavat kunkin hiustyylin aivan uudelle tasolle.

Jos olet aina halunnut kokeilla jotain räväkämpää sävyä, mutta olet aikaisemmin empinyt hiusten värjäämistä, nyt on oikea aika tarttua trendiin. Shokkiväriä voi nimittäin sipaista vain otsatukkaan tai esimerkiksi raitamaisesti tukan alle. Yhteen väriin ei tarvitse myöskään tyytyä, sillä sävyillä voi leikitellä levittämällä useampaa väriä sateenkaaren tavoin vieri viereen.

Hiusväri 2020 saa olla kirkas. Kampaaja värjää naisen hiuksia shokkivärillä.
Pastelliväreillä luot näyttävän hiustyylin itsellesi. Väriä ei tarvitse kuitenkaan levittää koko hiuksiin.

6. Samppanjanvaalea

Vuoden 2020 trendisävyistä samppanjablondi on niille, jotka toivovat blondilta tukalta ennen kaikkea luonnollista ilmettä. Hiusvärin pohja on tumma, maantienvaalea, jota kirkastetaan viileään taittavilla raidoilla. Mukaan sekoitetaan myös hiukan lämpöä kampauksen elävöittämiseksi.

7. Vaaleat kutrit suoraan 1970-luvulta

Mitä muotitukat olisivatkaan, jos ne eivät inspiroituisi menneistä vuosikymmenistä?  ”Cream soda” -blondiksikin kutsuttu hiusväri on enemmän beigeen kuin vaaleaan taittava ja tyyliltään se henkii hyvin paljon 1970-luvun muotia.  Kampauksessa kultaisena hohtavat vaaleat raidat kirkastavat sävyä ja kehystävät kasvoja kauniisti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Gigi Hadid (@gigihadid) jakama julkaisu

Malli Gigi Hadid tunnetaan luonnollisen vaaleista hiuksista. Kultaiseen taittavat raidat antavat hiusvärille loistetta ja ryhtiä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Elisabeth Moss (@elisabethmossofficial) jakama julkaisu

Muun muassa Handsmaid’s Tale -sarjasta tunnettu näyttelijä Elisabeth Moss luottaa myös klassiseen, lämpimän sävyiseen Cream soda -blondiin.

8. Luonnollisen vaalea balayage-värjäyksellä

Alun perin ranskasta lähtöisin oleva ”balayage”-tekniikassa hiukset raidoitetaan, muttei perinteisellä tavalla. Folion sijasta balayage-värjäyksessä hiussävy suditaan tukkaan pensselin avulla. Tekniikka takaa luonnollisen lopputuloksen, sillä vapaalla kädellä ”maalatut” raidat sulautuvat tummempaan pohjavääriin luonnollisesti, eikä kampaukseen jää näkyviä rajoja.

Balayge-värjäys sopii loistavasti myös ruskeatukkaisille, jotka haluavat päivittää hiustyyliään hieman vaaleammaksi.

Muodikas hiusväri 2020 tehdään balayage-värjäyksellä. Kuvassa naisella on tekniikalla värjätyt hiukset.
Balayage-tekniikka toimii myös tummemmassa hiusvärissä. Koska vaalea väri suditaan pensselin avulla hiuksiin, kampaukseen ei synny häiritseviä rajoja.

Lähteet: Elle, Refinery29, Marie Claire 

X