Viihde

Himoitsetko tv-sarjassa näkemääsi vaatetta? Näin löydät sen vain sekunneissa

Google Lens on taskussasi kulkeva salapoliisi, jonka avulla selvität kinkkisetkin kuvamysteerit hetkessä.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
HBO Nordics

Google Lens auttaa tunnistamaan esimerkiksi tv-sarjoissa nähtyjä vaatteita.

Google Lens on taskussasi kulkeva salapoliisi, jonka avulla selvität kinkkisetkin kuvamysteerit hetkessä.

Toisinaan tv-sarjoista bongaa ihania vaatekappaleita. Esimerkiksi tänä syksynä trendikkäin syystakki on värikäs ja ruudullinen – siis juuri sellainen kuin näyttelijä Sarah Jessica Parkerin yllä nähdään And Just Like That… -tv-sarjan toisella tuotantokaudella. Joskus vaatteiden alkuperän selvittäminen voi kuitenkin olla työn ja tuskan takana. Ei hätää! Meillä on helppo keino, jonka avulla selvität näppärästi mysteerituotteen alkuperän – tai saat vähintäänkin vastaavanlaisia vaihtoehtoja tyrkylle – nimittäin Google Lens.

Google Lens toimii salapoliisina puolestasi

Google Lens on visuaalinen haku- ja kuvantunnistussovellus, joka tunnistaa tekoälyn ja kuvantunnistusteknologian avulla varsin näppärästi valokuvissa näkyvät asiat ja elementit.

Sovelluksen voi ladata puhelimeen, jolloin puhelimen kameran tai puhelimeen tallennettujen kuvien avulla on helppo havainnoida ja tunnistaa eri asioita. Nappaa vain kuva asiasta, kuten vaatteesta, esineestä tai esimerkiksi kasvista, josta kaipaat lisätietoa, ja sovellus hoitaa homman puolestasi.

Katso videolta, miten Google Lens toimii:

Lue myös Seura.fi: Tekoäly puhuttaa – Kuka omistaa tekoälyn tuottaman tekstin tekijänoikeudet? Näin juristi vastaa

Tunnistaa kasvit ja arvoesineet – hyödynnä sovellusta näihin tarpeisiin

Google Lensiä voi käyttää monilla eri tavoilla. Listasimme alle muutamia:

  1. Kasvien, hyönteisten, eläinlajien tai vaikkapa koirarotujen tunnistamiseen. Jos törmäät kauniiseen kukkaan tai kiehtovaan hyönteiseen, jonka nimeä tai alkuperää et tiedä, nappaa siitä kuva! Pian voit kerskailla lähipiirillesi aukottomalla kasviasiantuntemuksellasi. Google Lens nimittäin pystyy tunnistamaan esineitä, eläimiä, kasveja, rakennuksia ja muita kohteita valokuvista. Voit ottaa kuvan tuntemattomasta kasvista ja saada tietoa sen nimestä ja ominaisuuksista.
  2. Kirpputorilla arvoesineiden ja taiteen tunnistamiseen. Löysitkö kirpputorilta kauniin lasiesineen, jonka arvoa pohdit? Google Lens auttaa tunnistamaan design-esineitä sekä helpottaa ostopäätöstä, jos tuotteen alkuperä tai hinta arveluttaa.
  3. Tekstin skannaamiseen. Törmäsitkö ihanaan tekstinpätkään tai sitaattiin, jonka alkuperää et tunnista? Sovellus voi skannata ja tulkita tekstiä valokuvista. Voit esimerkiksi skannata ravintolan ruokalistan ja saada suosituksia tai kääntää vieraskielisen tekstin.
  4. Hintavertailuun. Jos kuvaat tuotteen esimerkiksi elektroniikkaliikkeessä, voit vertailla sen hintoja ja löytää vastaavia tuotteita vaihtoehdoiksi. Voit suunnata kameran esimerkiksi tuotepakkaukseen tai vaatteeseen ja saada tietoa hinnasta, saatavuudesta ja mahdollisista alennuksista.
  5. QR-koodien ja viivakoodien skannaamiseen. Google Lens voi lukea myös QR-koodeja ja viivakoodeja. Se voi helpottaa linkkien avaamista, yhteystietojen tallentamista ja tuotetietojen tarkistamista.
  6. Taiteen ja nähtävyyksien tunnistamiseen. Voit ottaa kuvan taideteoksesta tai historiallisesta rakennuksesta ja saada lisätietoa sen taustoista ja historiasta.
  7. Ruokalajien ja ravintola-annosten selvittämiseen. Voit skannata ruokalajeja ravintoloissa saadaksesi tietoja niiden aineksista ja ravintoarvoista.
  8. Ravintoloiden ja yritysten tietojen selvittämiseen. Kun suuntaat kameran ravintolan tai yrityksen nimen päälle, Google Lens voi näyttää lisätietoja, kuten arvosteluja, aukioloaikoja ja reittiohjeita.
  9. Matematiikkatehtävien ratkaisuun. Onko sinulla huono matikkapää? Ei hätää, Google Lens voi auttaa ratkaisemaan matemaattisia tehtäviä antamalla laskutoimitusten tulokset ja vaiheittaiset ratkaisut. Tarvitseeko tänä päivänä osata itse enää mitään?
  10. Tuntemattomien sanojen tai termien selvittämiseen. Voit ottaa kuvan tuntemattomasta sanasta tai termistä saadaksesi selityksen ja tietoa siitä.
  11. Käyntikorttien tietojen tallentamiseen. Voit skannata käyntikortteja ja tallentaa niiden tiedot suoraan yhteystietoihisi.
  12. Musiikin ja kirjojen tunnistamiseen: Voit käyttää Google Lensiä tunnistamaan esimerkiksi laulun nimen tai kirjan kansikuvan perusteella.
  13. Inspiraation etsimiseen. Jos näet kauniin kampauksen tai asun, voit hakea vastaavanlaisia vaihtoehtoja Google Lensin avulla.
  14. Julkkisten tunnistamiseen. Vilahtiko tv-sarjassa tai elokuvassa kasvot, jotka näyttävät etäisesti tutuilta, mutta et millään saa mieleesi näyttelijän nimeä? Ota kuva tv-ruudullasi näkyvästä näyttelijästä ja kokeile, mitä Google Lens tietää hänestä kuvan avulla kertoa.

Kuten kaikkien tekoälysovellusten kanssa, myös Google Lensin kohdalla on syytä muistaa, että sovellus ei aina anna vedenpitäviä tietoja ja totuuksia. Esimerkiksi arvoesineen aitoutta ei voi pelkän kuvan avulla varmistaa, mutta alkuun ja oikeille jäljille sen avulla voi vähintäänkin päästä.

Tämän jutun tekemiseen on hyödynnetty tekoälyä.

Lue myös: Julkkismuuttuja: Näyttelijä Sari Havas, 57, lumoaa naisellisen pehmeässä tyylissään – katso, miten raikkaalta uusi look näyttääkään!

X