Viihde

Parhaat podcastit – 8 suomalaista podcast-helmeä

Podcasteja on ihana kuunnella työmatkalla tai esimerkiksi ruoan laittamisen ohessa. Listasimme 8 ehdottomasti kuuntelemisen arvoista suomalaista podcastia.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Podcasteja voi kuunnella työmatkalla tai niihin voi syventyä kodin rauhassa.

Podcasteja on ihana kuunnella työmatkalla tai esimerkiksi ruoan laittamisen ohessa. Listasimme 8 ehdottomasti kuuntelemisen arvoista suomalaista podcastia.

Hieman radio-ohjelmaa muistuttavat podcastit kasvattavat alati suosiotaan. Uusia, kiinnostavia podcasteja voi löytää muun muassa Yle Areenasta, SoundCloudista ja Spotifysta.

Etkö jaksa alkaa kuunnella uusia podcasteja hakuammunnalla, vaan haluaisit mieluummin neuvoja siitä, mitä podcasteja kannattaa kuunnella? Ei hätää – löydä parhaat podcastit tältä Annan toimituksen keräämältä listalta!

1. Auta Antti!

Näyttelijä Antti Holma vastaa Auta Antti! -podcastissaan lukijoiden esittämiin visaisiin kysymyksiin, jotka käsittelevät kaikkea ihmisvihasta orgasmiin.

”Tämä ohjelma on sitä varten, että minä annan epämääräisiä vastauksia teidän epämääräisiin kysymyksiin. Jos tämä naurattaa, itkettää, pierettää tai yrjöttää, niin ihan ok”, Antti itse sanoo yhdessä podcastin jaksoista.

Vaikka Holman naseva kielenkäyttö ja tarinankerronta saattaa aika ajoin naurattaa, podcast ei jää pintaliitojuttuihin, vaan Holma kertoo aidosti itsestään ja käsittelee myös kipeitä asioita.

2. Himocast

Bloggaaja ja yrittäjä Kaisa Merelä ja naisten röyhkeyskoulun perustajana tunnettu Jenni Janakka puhuvat Himocast-podcastissaan suoraan ja häpeilemättä himosta eli seksistä ja siihen liittyvistä asioista, kuten flirttailusta. Kaksikko puhuu niin omista ja kavereiden kokemuksista kuin tieteellisistä julkaisuistakin. Välillä naisten seuraan istahtaa juttelemaan vieraileva tähti.

Jenni ja Kaisa tekevät podcastiaan vahvasti omalla persoonallaan ja paljastavat monia sellaisia asioita, joista varmasti usea saattaa jopa ystäviensä kanssa käytävissä keskusteluissa vaieta. On virkistävää, että kaksikko ei ole täysin samasta muotista, vaan asioita käsitellään usein selvästi kahdesta eri näkökulmasta.

3. Terveys Edellä

Terveys Edellä -podcastin pitäjä Sanna Mämmi on käynyt kiinnostavan polun siksi ihmiseksi, joka hän nyt on. Sanna jätti lapsuudentrauman vuoksi työnsä radiojuontajana, ja mindfulness toi hänen elämäänsä taas rauhan. Ei siis liene yllätys, että Sannan podcastin jaksojen aiheista monet käsittelevät juuri henkistä hyvinvointia, joogaa ja mindfulnessia.

Tämä podcast ei kuitenkaan ole vain joogaa jo rakastaville ja mindfulnessia jo harjoittaville suunnattu. Terveys Edellä inspiroi lempeällä tavalla myös ihan tavallisten arjen kiireiden keskellä olevaa kiinnittämään huolta niin omaan henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiinsa.

4. Mahdollinen Maailma

Oletko maailmanparantajasielu? Mahdollinen Maailma -podcastissa pohditaan, miten maailman tulisi muuttua. Asiapitoisessa podcastissa vierailee käsiteltävistä aiheista runsaasti tietäviä ammattilaisia, joiden ajatuksia on kiinnostavaa ja avartavaa kuulla. Jaksojen aiheet vaihtelevat vaaleista huumeisiin.

5. Puhu muru

”Mitä miehet salaavat, mutta ajattelevat ja tuntevat?” kysyy seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija Marja Kihlström Puhu muru -podcastinsa alussa. Podcastissa ääneen pääsevät miehet, jotka eivät kaihda aroistakaan aiheista, kuten paniikkikohtauksista, eron aiheuttamasta syyllisyydestä ja syvemmän rakkauden etsimisestä, puhumista.

6. Rahapodi

Kiinnostaako sinua talous, säästäminen ja sijoittaminen? Rahapodi on tiukasti kiinni ajassa oleva, jo pitkään pyörinyt podcast. Hashtagilla #rahapodi Twitteristä löytää hetkessä kuuntelijoiden jatkokeskustelua viimeisimmistä jaksoista.

7. Ruokapuhetta

Hanna Jensenin toimittama Ruokapuhetta-podcast on jokaisen foodien suosikkipodcast, jossa käsitellään parhaillaan pinnalla olevia ruokaan liittyviä ilmöitä kiinnostavien haastateltavien kanssa.

8. Filosofia ja systeemiajattelu

Kaipaatko luentosalin penkkiin? Nyt voit matkustaa luentosaliin play-nappia painamalla, sillä Aalto-yliopisto on julkaissut filosofi Esa Saarisen legendaarisen Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarjan podcastina.

Luentosarjan tavoitteena on lisätä osallistujan kykyä omaehtoiseen, laaja-alaiseen, luovaan ja eteenpäin virittyneeseen elämänfilosofiseen ajatteluun. Tämän podcastin kuuntelemiseen kannattaa varata kunnolla aikaa, sillä yksi jakso kestää noin pari tuntia.

Lue myös aiempi aihetta käsitellyt artikkelimme: Podcastit, joita ei kannata missata: kulttuuria, viihdettä ja politiikkaa – 18 vinkkiä

Myös Annan Endorfiinikoukussa-blogin Elina Huovinen listasi omat suosikkinsa, kurkkaa ne tästä!

X