Viihde

”Surun suostakin on noustu biisin voimalla!” – lue Annan lukijoiden koskettavat tarinat omista voimabiiseistään

Voimabiisi on erityinen kappale, josta saa voimaa elämän heikkoina hetkinä tai tsemppiä silloin, kun sitä tarvitsee. Pyysimme Annan lukijoita paljastamaan voimabiisinsä ja kertomaan tarinansa kyseisen kappaleen takana. Lue 10 koskettavaa kertomusta!

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Voimabiisi voi tuoda valoa vaikeaan elämäntilanteeseen.

Voimabiisi on erityinen kappale, josta saa voimaa elämän heikkoina hetkinä tai tsemppiä silloin, kun sitä tarvitsee. Pyysimme Annan lukijoita paljastamaan voimabiisinsä ja kertomaan tarinansa kyseisen kappaleen takana. Lue 10 koskettavaa kertomusta!

Lauri Tähkä paljasti taannoin oman voimabiisinsä ja kertoi uskovansa, että yksi biisi voi muuttaa ihmisen elämää. Annan lukijapaneelin vastauksista voi päätellä, että Annan lukijat ovat samoilla linjoilla Laurin kanssa.

Poimimme lukijoiden vastauksista 10 koskettavaa tarinaa voimabiiseistä:

Voimabiisi sydänsuruihin – Juha Tapio: Kelpaat kelle vaan

”Kelpaat kelle vaan on tuonut voimaa sydänsuruista toipuessa. Sain rohkeutta lähteä pitkästä suhteesta, jossa minua kohdeltiin huonosti ja toinen osapuoli oli jo saanut itseni uskomaan siihen, etten ole minkään arvoinen.”

Nainen, 43

Voimabiisistä apua lemmikin menettämisen jälkeen – Queen: Show Must Go On

”Surun suostakin on noustu biisin voimalla! Koirani kuoli ja se tuntui todella pahalta, itkin ja romahdin täysin. Koirani oli kaikkeni ja tuntui, ettei ole mitään syytä enää elää. Queenin biisiä kuunnellessani sain jostain energiaa, elämä voitti. Kun ei tunnu jaksavan, niin silloin biisi antaa voimaa jatkaa taapertamista päivästä toiseen.”

Nainen, 57

Voimabiisin tahtiin tanssimalla paha olo pois – Kaija Koo: Kaunis, rietas, onnellinen

”Kappaleen sanat ovat kuin suoraan elämästäni. Minulla kesti miltei 40 vuotta ennen kuin aloin arvostaa ja rakastaa itseäni.

Isälläni (rauha hänen muistolleen) oli tapana osin tiedostamattaan loukata minua ja saada minut tuntemaan itseni epäonnistuneeksi naisena, kun hänen ’uuden’ naisystävän jo aikuisilla lapsilla oli kaikki mukamas parenmmin kuin minulla. Oli lapset, talot ja tavarat ja isäni usein vertasi minua heihin ja sai minut tuntemaan itseni luuseriksi. Sellaisen puhelun jälkeen pistin aina tuon kappaleen soimaan täysillä ja tanssin pahan oloni pois. Kyllä helpotti.”

Nainen, 49

Voimabiisi eronneelle – Sir Elwoodin hiljaiset värit: Viimeinkin

”Olin juuri eronnut ja tuntui, etten koskaan tule löytämään ketään itselleni sopivaa puolisoa. Kappaletta kuunnellessa pystyin itkemään ja suremaan, mutta samalla sain toivoa, että ’viimeinkin, minunkin vuoroni tulla jo täytyi’.”

Nainen, 47

Voimabiisistä tsemppiä tenttiin – Paula Koivuniemi: Aikuinen nainen

”Loppusyksyn aamuna 1982 kuulin kappaleen radiosta juuri, kun olin jännityksestä kankeana tekemässä lähtöä yliopistolle laajaan tietojenkäsittelyn teorian tenttiin. Kappaletta kuunnellessani rauhoituin ja minut valtasi tsemppifiilis. Tentti meni heittämällä läpi ja sittemmin tietojenkäsittelyalan työt ovat tuoneet leivän pöytään yli 36 vuoden ajan. ”

Nainen, 58

Voimabiisi auttoi uupumuksesta toipumisessa – Rammstein: Diamant

”Juuri tämä biisi valikoitui voimabiisikseni, koska se on romanttinen, vahva ja nokkela. Kuuntelen biisiä, kun unohdan uskoa itseeni. Levy, jolla voimabiisini on, julkaistiin, kun olin uupumuksen vuoksi sairauslomalla. Voimabiisini auttoi toipumisessa.”

Nainen, 52

Voimabiisi vie kauniisiin muitoihin – Bonnie Tyler: It’s a Heartache

”Voimabiisini on auttanut minut yli monen raskaan tapahtuman todella nuoresta saakka.

Kuuntelen biisiä, kun ylämäki (henkinen tai fyysinen) ottaa koville. Juuri kun ajattelen antavani periksi ja luovuttavani, voimabiisini saa minut voimaantumaan – periksi ei anneta. Tuntuu kuin olisin taas nuorempi, voimakkaampi ja kestävämpi – koko elämän ihanuus edessäpäin. Eteenpäin mennään, vaikka joskus sydämeenkin sattuu.

Kappaleeseen liittyvä erityinen muisto on ensimmäinen ihastuminen ja ikävän tunne, kun toinen asui kaukana. Lopulta välimatka ja harvat kohtaamiset kuihduttivat orastavan rakkauden. Ihanaa, että kumpikaan ei loukannut toista, vaan kaikesta jäi kaunis muisto. Jotain herkkää ja värähtävää tunnen joka kerta, kun tämä musiikki soi ja kaunis muisto hiipii esiin.”

Nainen, 56

Voimabiisi ystävyydelle – James Taylor: You’ve got a friend

Ystäväni oli pahan onnettomuuden läheisyydessä Lontoossa. Matkapuhelimet oli suljettu, enkä tiennyt, mitä oli tapahtunut ja missä ystäväni oli. Hän käveli pitkän matkan kotiimme, laittoi tämän kappaleen soimaan, halasi minua ja purskahti itkuun. Hän oli selvinnyt terrori-iskusta. Kappale tuo muiston kauheasta pelosta ja selviytymisestä!

Nainen, 52

Voimabiisi ahdistukseen – Elastinen: Eteen ja ylös

”Olin hyvin haastavassa elämäntilanteessa, joka liittyi läheiseen ihmissuhteeseen. Sain neuvon, että aina kun alkaa ahdistaa, niin pitäisi mielessä hyräillä jotain kappaletta tai melodiaa ja näin rauhoittaa itsensä. Minulla melodiaksi valikoitui itsestään tämä kappale. Siitä lähtien se on ollut voimabiisini.”

Nainen, 43

Voimabiisi muutokseen – Vesala: Nyt on lähtö

”Minulla ei ole voimabiisiä koskaan ollut, mutta kun kuulin tämän biisin ensimmäistä kertaa keikalla lokakuussa 2017, se vain osui ja upposi heti juuri siihen elämäntilanteeseen. Sen jälkeen se on ollut voimabiisini erilaisissa elämän muutostilanteissa, vaikka ei ehkä varsinaisesti ole voimabiisiksi tarkoitettukaan.

Kuulin tämän ensimmäisen kerran ollessani raskaana ja ultrassa oli juuri havaittu jotain epäilyttävää. Elimme epävarmuudessa tulevan suhteen. Biisi jotenkin iski siihen elämäntilanteeseen ja antoi voimaa. Kaikki meni lopulta hyvin.”

Nainen, 38

X