Viihde

Tältä kuulostaa ASMR-pop – kokeile, miten sinun kehosi reagoi Assi Musan aisteja hivelevään kappaleeseen

ASMR-pop on musiikkia, joka voi herättää kehossa erikoisia tuntemuksia. Kuuntele jutun lopusta, miltä ASMR-pop kuulostaa.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Niina Töyrylä

Assi Jokivirta tekee ASMR-poppia, joka voi aiheuttaa kuulijalle hyvän olon tuntemuksia.

ASMR-pop on musiikkia, joka voi herättää kehossa erikoisia tuntemuksia. Kuuntele jutun lopusta, miltä ASMR-pop kuulostaa.

Herättävätkö tietynlaiset äänet sinussa hyvänolon tuntemuksia? Kyse voi olla ASMR-elämyksestä. Nyt perinteisen ASMR:n rinnalle on noussut ASMR-pop.

ASMR on lyhenne englanninkielen sanoista autonomous sensory meridian response ja tarkoittaa autonomisia, rauhoittavia aistielämyksiä. Esimerkiksi tiettyjen äänien kuuleminen voi aiheuttaa hyvää oloa, kihelmöintiä tai väristyksiä kehossa. Rauhoittava aistielämys voi herättää myös turvallisuuden tunnetta.

Assi Jokivirralle nämä tuntemukset ovat olleet tuttuja lapsuudesta lähtien.

– Muistan miettineeni jo lapsena, miten hyvä olo siitä tuli, kun joku leikki ääneen barbeilla vieressä. Siinä oli jotain turvallista ja rauhoittavaa, Assi kertoo.

Myöhemmin Assi tutustui ASMR-elämyksiin ja tunnisti ilmiön. Hän halusi tarjota elämyksiä myös muille ja alkoi tehdä omia ASMR-videoita YouTube-tililleen. Elämyksistä nautti myös moni muu, sillä tällä hetkellä Assin ASMR-videoilla on jo yli 10,5 miljoonaa näyttökertaa.

Lue myös: ASMR voi aiheuttaa rentouttavaa mielihyvää, inhoa tai kiihottaa – joko olet kokeillut, miten sinun kehosi reagoi?

Assi Musan uusin aluevaltaus on ASMR-pop. Kuvassa artisti Assi Jokivirta.
Assi Jokivirta tekee musiikkia Assi Musa -nimellä. Artistin viimeisin aluevaltaus on ASMR-pop.

ASMR-pop: Kahdesta intohimosta syntyi uudenlaista musiikkia

ASMR-videoiden lisäksi Assi tunnetaan muusikkona. Assi Musa -nimellä musiikkia julkaisevan artistin viimeisin single Rohkeeta olla mä julkaistiin kaksi vuotta sitten. Musiikki antoi sysäyksen myös ASMR-videoiden tekemiseen, sillä Assi alkoi tehdä niitä musiikintekemiseen hankkimillaan mikrofoneilla.

Vuosien saatossa ympärillä oli noussut kysymyksiä siitä, miksei Assi alkaisi hyödyntää ASMR:ää myös musiikissaan.

– Aiemmin ajatus tuntui vielä hieman vieraalta, enkä löytänyt luontevalta tuntuvaa keinoa yhdistää näitä kahta intohimoa, Assi muistelee.

Kun Assin tiet kohtasivat tuottaja Tia Nylanderin kanssa ja he alkoivat tuottaa uutta musiikkia julkaistavaksi, palaset loksahtivat kohdalleen. Vapun alla julkaistiin Virtahepoja-niminen kappale, jossa kuullaan vaikutteita ASMR-maailmasta.

– Kappaleeseen on sämplätty ASMR-äänipätkiä. Niitä voi kuulla taustamusiikissa pieninä mausteina, jotka herättelevät hyvän olon tunteita kuulijassa, Assi kertoo.

ASMR:n tarkoitus on luoda kuulijalle turvallinen ympäristö

Läheisriippuvaisuudesta kertovan kappaleen sanoma on kipeä, mutta ASMR:n tarkoitus on luoda kuulijalle turvallinen ympäristö, jossa tarinaa voi käsitellä turvallisesti.

– Kappaleen äänimaailma on hellä ja syleilevä, jolloin rankkojakin aiheita voi käsitellä turvallisesti. Haluan käsitellä lauluissani kaikenlaisia tunteita. Välillä avuksi tarvitaan pientä tukea ja turvaa, Assi kertoo.

ASMR-henkisiä elementtejä on kuultu maailmalla muun muassa Billie Eilishin musiikissa. Assi ei kuitenkaan osaa sanoa, onko kyseessä maailmantähtien tietoinen valinta vai onnekas sattuma.

– En osaa sanoa, onko elementtejä tietoisesti viety Billie Eilishin musiikkiin ASMR:n näkökulmasta. Me yhdessä tuottajani kanssa ennen kaikkea mietimme ja keskitymme nimenomaan siihen, millaisilla ASMR:n keinoilla äänimaailma tuntuisi mahdollisimman hyväilevälle ja onnistuisi luomaan turvallisen ja pehmeän ympäristön kuulijalle, Assi kertoo.

Hiveleekö ASMR-pop sinun aistejasi? Kuuntele alta.

Lue myös Kotilieden artikkeli: Unettomuus vaivaa? Nämä ASMR-videot auttavat rentoutumaan ja jopa nukahtamaan!

X