Viihde

Tässä on vuoden 2024 kesäkumibiisin esittäjä

Kesäkumibiisi on tehty pilke silmäkulmassa, kertoo sen esittäjä Tuuli.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Nelli Kenttä / YleX

Tuuli esittää tämän vuoden kesäkumibiisin.

Kesäkumibiisi on tehty pilke silmäkulmassa, kertoo sen esittäjä Tuuli.

Tämän vuoden kesäkumibiisin esittää Tuuli, joka on yksi tämän hetken nousevista tähdistä. Moni saattaa muistaa Tuulin myös Selviytyjät Suomi -ohjelmasta kolmen vuoden takaa.

Kappaleen nimi on Lähellä, ja se kertoo hyvästä ja turvallisesta olosta toisen ihmisen kanssa.

“Biisi on tehty pilke silmäkulmassa, ja toivon, että positiivisen ja tärkeän viestin lisäksi tää myös tanssittaa ja tuo hyvää fiilistä”, Tuuli kertoo Ylen tiedotteessa.

Kesäkumibiisi saa ensiesityksensä ilmaistapahtuma YleXPopissa lauantaina 1. kesäkuuta Seinäjoen Lakeudenpuistossa. Tapahtuma esitetään suorana Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa.

Lue myös: Osaatko sijoittaa kesähitit oikeille vuosille? Testaa, kuinka hyvin muistat suosittujen kesärenkutusten iät

Muistatko vielä menneiden vuosien kesäkumibiisit?

Kesäkumi-kampanja järjestetään tänä vuonna jo 29. kerran. Monista aiempien vuosien kesäkumibiiseistä on tullut vuodesta toiseen soivia kesähittejä. Muistatko vielä Robinin kappaleen Kesärenkaat, Kasmirin ja Saaran kesäkumibiisin Vauvoja tai Haloo Helsingin Mun sydän sanoo niin? Viime vuoden kesäkumibiisi oli Bessin Missio.

Kesäkumi-kampanjan pääteemana on turvallinen seksi jokaisella kerralla. Kampanjan toteuttavat YleX, Suomen Punainen Risti, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa. Kampanjan aikana jaetaan kymmeniä tuhansia kondomeja ja muistutetaan nuoria turvallisesta seksistä.

Vuoden 2023 kouluterveyskyselyn mukaan seksin aloittaneiden yläkouluikäisten ehkäisyn käyttö on vähentynyt. Tilastojen mukaan seksitaudit ovat lisääntyneet. Ehkäisyvälineitä, kuten kondomeja, on tärkeää olla nuorille helposti saatavilla, ja niiden käyttöä on opetettava, Ylen tiedotteessa painotetaan.

X