Curry-omenasilakat
Curry-omenasilakat ovat täydellinen tarjottava juhannusjuhlissa. Raikas ja kaunis silakkaruoka kaipaa lisukkeeksi vain uusia perunoita.
Ainekset
Silakat
- 300 g silakkafileetä
- 1 tl suolaa
- 1 dl valkoviinietikkaa
Lisäksi
- 1 omena
- 1 rkl sitruunamehua
- 5 kpl kuivattuja taateleita
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
Currykastike
- 2 rkl majoneeisa
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 tl curryjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Curry-omenasilakat valmistuvat helposti näin:
1. Huuhtele silakkafileet kylmän veden alla ja anna valua lävikössä.
2. Lado fileet kerroksittain suolan kanssa laakeaan kannelli seen astiaan. Kaada päälle etikka. Sulje kansi ja kääntele astiaa pari kertaa niin, että kaikki silakkafileet saavat osansa etikkakylvystä. Anna fileiden maustua seuraavaan päivään jääkaapissa.
3. Kuutioi omena ja viipaloi taatelit. Laita ne pieneen kulhoon ja kääntele joukkoon sit ruunamehu.
4. Sekoita currykastikkeen ainekset.
5. Lado silakkafileet kauniisti laakealle vadille tai lautaselle. Valuta kastike fileille ohuiksi raidoiksi. Ripottele päälle omenakuutiot, taatelit ja ruohosipuli.
Vinkki! Tarjoa curry-omenasilakat juhannuksena uunissa paahdettujen varhaisperunoiden kanssa.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 18/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Fenkolisilakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous