Reseptit

Curry-omenasilakat

Curry-omenasilakat ovat täydellinen tarjottava juhannusjuhlissa. Raikas ja kaunis silakkaruoka kaipaa lisukkeeksi vain uusia perunoita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silakat

  • 300 g silakkafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl valkoviinietikkaa

Lisäksi

  • 1 omena
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 5 kpl kuivattuja taateleita
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Currykastike

  • 2 rkl majoneeisa
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Curry-omenasilakat valmistuvat helposti näin:

1. Huuhtele silakkafileet kyl­män veden alla ja anna valua lävikössä.

2. Lado fileet kerroksittain suo­lan kanssa laakeaan kannelli­ seen astiaan. Kaada päälle etik­ka. Sulje kansi ja kääntele asti­aa pari kertaa niin, että kaikki silakkafileet saavat osansa etikkakylvystä. Anna fileiden maustua seuraavaan päivään jääkaapissa.

3. Kuutioi omena ja viipaloi taatelit. Laita ne pieneen kul­hoon ja kääntele joukkoon sit­ ruunamehu.

4. Sekoita currykastikkeen ai­nekset.

5. Lado silakkafileet kauniisti laakealle vadille tai lautaselle. Valuta kastike fileille ohuik­si raidoiksi. Ripottele päälle omenakuutiot, taatelit ja ruo­hosipuli.

Vinkki! Tarjoa curry-omenasilakat juhannuksena uunissa paahdettujen varhaisperunoiden kanssa.

curry-omenasilakat
Curry-omenasilakat maistuvat uusien perunoiden kera.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 18/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Fenkolisilakat

X