Reseptit

Espanjalaiset uunitomaatit

Espanjalaiset uunitomaatit täytetään makkarakuutioilla, vuohenjuustolla ja leipäpaloilla.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4–6 isoa tomaattia
  • 150 g chorizomakkaraa
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • basilika- ja persiljasilppua
  • 1–2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaattien kantapuolelta pois viipale. Koverra siemenet pois. Leikkaa makkara kuutioiksi ja ruskista paistinpannulla.

2. Jaa makkarapalat tomaattien pohjalle, lisää päälle yrteillä maustettu vuohenjuusto. Leikkaa leivästä pieniä kuutioita ja ripottele kuutiot tomaattien pinnalle. Valuta leipäkuutioiden pinnalle vähän oliiviöljyä.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja leipäkuutiot saavat vähän väriä.

X