Fetagratinoidut silakat
Fetagratinoidut silakat on täydellinen tarjottava. Hapokkaan raikas ja suolainen fetajuusto sopii mainiosti silakan makupariksi.
Ainekset
Fetagratinoituja silakoita
- 600 g silakkafileetä
- suolaa
- mustapippuria
- 100 g fetajuustoa
- 50 g voita
- 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 3 rkl tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Fetagratinoidut silakat valmistuvat helposti näin:
1. Huuhtele silakkafileet ja kuivaa ne talouspaperilla.
2. Levitä fileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Taita fileet kahtia ja lado ne pieneen uunivuokaan selkä evä ylöspäin. Murenna pinnalle fetajuusto.
4. Sulata voi ja mausta se sitruunan mehulla ja kuoriraasteella sekä tillillä. Kaada voi sula vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki! Tarjoa fetagratinoidut silakat uunissa paahdettujen varhaisperunoiden kanssa.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 18/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Friteeratut silakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous