Reseptit

Fetagratinoidut silakat

Fetagratinoidut silakat on täydellinen tarjottava. Hapokkaan raikas ja suolainen fetajuusto sopii mainiosti silakan makupariksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Fetagratinoituja silakoita

  • 600 g silakkafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g fetajuustoa
  • 50 g voita
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Fetagratinoidut silakat valmistuvat helposti näin:

1. Huuhtele silakkafileet ja kuivaa ne talouspaperilla.

2. Levitä fileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Taita fileet kahtia ja lado ne pieneen uunivuokaan selkä­ evä ylöspäin. Murenna pin­nalle fetajuusto.

4. Sulata voi ja mausta se sit­ruunan mehulla ja kuoriraas­teella sekä tillillä. Kaada voi­ sula vuokaan. Paista 200­-astei­sessa uunissa noin 15 minuut­tia. 

Vinkki! Tarjoa fetagratinoidut silakat uunissa paahdettujen varhaisperunoiden kanssa.

fetagratinoituja silakoita

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 18/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Friteeratut silakat

X