Reseptit

Grillikylkeä thaimaalaisittain

Porsaan thaimaalaisittain maustetut grillikyljykset saavat pikantin lisän chilikastikkeesta.

Teksti:
Mikki Moisio
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillikylki thaimaalaisittain

  • 2 kg porsaan grillikylkeä

marinadi:

  • 1 dl hienonnettua inkiväärinjuurta
  • 1 1/2 dl soijaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • 8 kpl valkosipulinkynttä
  • makeaa chilikastiketta

viimeistelyyn ja tarjoiluun

  • tuoretta korianteria
  • 3 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Grillikylki thaimaalaisittain tehdään näin:

1. Leikkaa grillikylki sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Sekoita marinadiainekset keskenään ja kaada marinadi lihojen päälle. Anna maustua ainakin tunti.

2. Paista lihoja 200-asteisessa uunissa vähintään 45 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Viimeistele grillikylki tuoreella silputulla korianterilla ja seesaminsiemenillä.

3. Tarjoile grillikylki thaimaalaisittain lämpiminä makean chilikastikkeen ja esimerkiksi thaimaalaisen kurkkusalaatin kanssa. Jälkiruokana maistuvat banaanit kookosmaidossa.

Tutustu thaimaalaiseen ruokaan: thaimaalainen ruoka hurmaa makuyhdistelmillään.

Katso myös Kotiliesi.fi: Ribsit grillissä – katso pomminvarmat ohjeet

 

X