Juuresgalette
Juuresgalette on helppo leipoa myös vegaanisena. Ruispohja, mehevä juurestäyte ja pinnalle ripotellut pähkinät ovat ihania yhdessä.
Ainekset
Juuresgalette, taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl vettä
- 1/2 dl rypsiöljyä tai sulatettua margariinia
Pinnalle
- 1 1/2 dl ruokafraichea tai ranskankermaa
- 1 tl oreganoa
- 1/4 tl suolaa
- 1 punajuuri
- 1-2 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 punasipuli
- 1/2 rkl öljyä
- 1 rkl balsamicoa
- 1/2 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- rouhittuja pähkinöitä
Valmistusohje
Juuresgalette leivotaan helposti näin:
1. Yhdistä jauhot ja suola. Sekoita nopeasti joukkoon vesi ja öljy, älä vaivaa taikinaa. Pyöritä taikina palloksi, litistä ja kauli pyöreäksi halkaisijaltaan noin 30 senttimetrin pohjaksi. Peitä pohja kelmulla.
2. Kuori perunat, porkkanat, punajuuri ja sipuli. Leikkaa ne lehdenohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai käsin. Laita viipaleet kulhoon ja kääntele joukkoon öljy, balsamico ja suola.
3. Levitä kasvikset pohjan päälle, rypytä piirakan reunat sormin nipistelemällä. Mausta kasvikset mustapippurilla.
4. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Viimeistele juuresgalette lisäämällä pinnalle rouhittuja pähkinöitä.
Katso myös: Punajuurigalette
Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen kasvispiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous