Reseptit

Juuresgalette

Juuresgalette on helppo leipoa myös vegaanisena. Ruispohja, mehevä juurestäyte ja pinnalle ripotellut pähkinät ovat ihania yhdessä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juuresgalette, taikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl rypsiöljyä tai sulatettua margariinia

Pinnalle

  • 1 1/2 dl ruokafraichea tai ranskankermaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 punajuuri
  • 1-2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 1/2 rkl öljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1/2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • rouhittuja pähkinöitä

Valmistusohje

Juuresgalette leivotaan helposti näin:

1. Yhdistä jauhot ja suola. Sekoita nopeasti joukkoon vesi ja öljy, älä vaivaa taikinaa. Pyöritä taikina palloksi, litistä ja kauli pyöreäksi halkaisijaltaan noin 30 senttimetrin pohjaksi. Peitä pohja kelmulla.

2. Kuori perunat, porkkanat, punajuuri ja sipuli. Leikkaa ne lehdenohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai käsin. Laita viipaleet kulhoon ja kääntele joukkoon öljy, balsamico ja suola.

3. Levitä kasvikset pohjan päälle, rypytä piirakan reunat sormin nipistelemällä. Mausta kasvikset mustapippurilla.

4. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Viimeistele juuresgalette lisäämällä pinnalle rouhittuja pähkinöitä.

Katso myös: Punajuurigalette

Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen kasvispiirakka

X