Reseptit

Kanakorma

Kanakorma on lempeän makuinen klassikkoruoka Intiasta. Useimmat tarvittavista mausteista löytyy jo valmiiksi kotoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kanakorma

  • 600 g broilerin fileetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • 1 sipuli
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl currya
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1/4-1/2 tl kardemummaa
  • 1-2 tähtianista
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä
  • 1 prk (250 ml) kookosmaitoa
  • 1 annoskanafondi
  • 2 dl kermaa
  • 1 pss (80 g) mantelijauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • (korianteria tai minttua)

Valmistusohje

Kanakorma tehdään helposti näin:

1. Leikkaa broileri suikaleiksi tai paloiksi. Hienonna sipulit ja inkivääri.

2. Mittaa kuivat mausteet paistokasarin pohjalle. Paahda mausteita sekoitellen noin 3 minuuttia keskilämmöllä. Lisää voi ja öljy, sipulit ja inkivääri. Kuumenna hetki ja lisää tomaattipyree, anna kiehahtaa.

3. Lisää kasariin vesi, kookosmaito, fondi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää broileripalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna ruoan hautua 30 minuuttia. Suurusta liemi mantelijauheella ja keitä vielä jonkin aikaa. Tarkista ruoan maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Viimeistele kanakorma halutessasi tuoreilla yrteillä ja tarjoa basmatiriisin ja mangochutneyn kanssa.

Katso myös: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

X