Kylmä avokadokeitto
Viileänä tarjoiltavan avokadokeiton lisäkkeeksi sopii suolainen, paistettu lohi. Tomaattisalsa sopii myös hyvin tämän avokadokeiton kanssa.
Ainekset
- 3 isoa kypsää avokadoa
- 1 limetin mehu
- 2 valkosipulin kynttä
- n. 7 dl kasvislientä
- 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
- muutama tippa tabascoa
- suolaa, mustapippuria
Tomaattisalsa
- 2 salottisipulia
- 2 luumutomaattia
- 1/2 punainen chili
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 dl ruohosipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- tuoretta korianteria
Lisäksi
- kylmäsavustettua tai paistettua lohta
Valmistusohje
Kylmä avokadokeitto valmistuu näin:
1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmälihat monitoimikoneeseen. Lisää limetin mehu, valkosipulinkynnet, kasvisliemi ja ranskankerma. Pyöräytä sileäksi keitoksi ja mausta tabascolla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Voit painella sen vielä siivilän läpi. Nosta jääkaappiin viilentymään.
2. Valmista tomaattisalsa. Hienonna sipuli, tomaatit ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Sekoita ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon öljy ja hienonnetut yrtit. Tarjoile kylmä avokadokeitto tomaattisalsan ja muutaman lohiviipaleen kera.
Ohje: Riikka Roiha
Lisää avokadokeittoja:
Kotiliesi.fi: Päärynä-avokadokeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous