Lohi_kesäkurpitsapasta
Reseptit

Lohi-kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsa on loistava viljaton pasta. Ohuet spagettimaiset suikaleet syntyvät mandolinilla eli terävällä vihannesleikkurilla.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 isoa kesäkurpitsaa

Lisäksi

  • 500 g lohifileetä kuutioina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus chilirouhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Suikaloi kesäkurpitsat ohuen ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.

2. Kuumenna oliiviöljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja ruskista lohipalat. Mausta chilirouheella, suolalla ja mustapippurilla.

3. Lisää pannulle sitruunamehu, raastettu kuori sekä salvia. Kääntele joukkoon myös kesäkurpitsasuikaleet.

4. Anna kuumentua ja jaa ruoka lautasille.

Katso myös:
Kesäkurpitsakääryleet pastakastikkeella, Ruoka.fi
Kesäkurpitsapihvit, Ruoka.fi
Kesäkurpitsarisotto, Kotiliesi.fi

X