Reseptit

Mausteinen bataattilaatikko

Valmista tänä jouluna lanttulaatikon sijasta tai sen lisäksi pehmeää ja miedosti mausteista bataattilaatikkoa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 800 g bataatteja
  • 1 sipuli
  • mietoa kasvislientä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • tai reilu 1 tl kuivattua inkivääriä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl siirappia
  • muskottia ja/tai valkopippuria
  • (ripaus kanelia)
  • suolaa

Pinnalle:

  • voinokareita
  • korppujauhoja

Valmistusohje

Mausteinen bataattilaatikko valmistuu näin.

1. Kuori ja paloittele bataatit ja sipuli. Hienonna tuore inkivääri. Hauduta ainekset pehmeiksi miedossa kasvisliemessä ja soseuta esim. sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon kerma-vehnäjauhoseos, munat ja siirappi. Mausta muskotilla tai pippurilla, halutessasi kanelilla sekä suolalla. Jos käytät kuivattua inkivääriä, lisää se tässä vaiheessa.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä  mausteinen bataattilaatikko 175-asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin tunti.

Katso myös muiden joululaatikoiden reseptit:

761842-porkkanalaatikko_Marstio.jpg

Porkkanalaatikko

761836-lanttulaatikko_Marstio.jpg

Lanttulaatikko

853815-joulunlaatikot_marstio.jpg

Imelletty perunalaatikko

Kotiliesi.fi: Lanttu-bataattilaatikko

X