Reseptit

Munapasta

Tuorepastan voi tehdä myös ilman vehnää. Kokeile erilaisia jauhoja, kuten kvinoa- tai maissijauhoja.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pasta:

  • 150 g kikhernejauhoja
  • 50 g perunajauhoja
  • 1 tl psylliumia
  • 2 kananmunaa
  • 1 keltuainen

Lisäksi:

  • keltuainen tai pestoa (esim. lehtikaali-)

Valmistusohje

1. Sekoita kikhernejauho, siivilöity perunajauho ja psyllium keskenään.

2. Kaada jauhoseos keoksi pöydälle ja tee keskelle kuoppa. Riko munat kuoppaan. Sekoita munat sormien avulla pikkuhiljaa jauhojen joukkoon, kunnes saat vaivattua tiiviin taikinapallon. Mikäli taikina tuntuu kuivalta ja murenevalta, lisää joukkoon yksi keltuainen.

3. Pane taikina pussiin ja jääkaappiin noin tunniksi.

4. Muotoile taikina ohueksi levyksi joko kaulimen tai pastakoneen avulla. Leikkaa levyt haluamaasi muotoon esim. tagliatelleksi.

5. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Tarjoa pasta raa’an keltuaisen tai peston kera.

X