Reseptit

Nokkosaioli

Nokkosaioli on pehmeä ja täyteläinen kastike savukalalle. Kastike onnistuu myös vuohenputkesta tai pinaatista.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nokkosaioli

  • 5 dl nokkosia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 11/4 dl rypsiöljyä
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Nokkosaioli tehdään helposti näin:

1. Ryöppää nokkosia kuumassa kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Kaada siivilään ja valuta päälle kylmää vettä.

2. Puristele nokkoset kuivaksi ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää öljy, keltuainen, sitruunamehu ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoa nokkosaioli savukalan tai savukalapullien kastikkeena.

Vinkki! Jos haluat helpottaa kokkailua, soseuta nokkoset valmiiseen aioliin. Nokkoset voi halutessaan vaihtaa ryöpättyyn vuohenputkeen tai vaikka pinaattiin.

nokkosaioli
Nokkosaioli onnistuu myös vuohenputkesta tai pinaatista.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 27/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Nokkospesto

X