![](https://anna.fi/awpo/img/2024/07/nokkosaioli_vaaka.jpg?s=828bf8cc49c4e295dac3eaa70efdf89f&fit=crop)
Nokkosaioli
Nokkosaioli on pehmeä ja täyteläinen kastike savukalalle. Kastike onnistuu myös vuohenputkesta tai pinaatista.
Ainekset
Nokkosaioli
- 5 dl nokkosia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 11/4 dl rypsiöljyä
- 1 keltuainen
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Nokkosaioli tehdään helposti näin:
1. Ryöppää nokkosia kuumassa kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Kaada siivilään ja valuta päälle kylmää vettä.
2. Puristele nokkoset kuivaksi ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää öljy, keltuainen, sitruunamehu ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoa nokkosaioli savukalan tai savukalapullien kastikkeena.
Vinkki! Jos haluat helpottaa kokkailua, soseuta nokkoset valmiiseen aioliin. Nokkoset voi halutessaan vaihtaa ryöpättyyn vuohenputkeen tai vaikka pinaattiin.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 27/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Nokkospesto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous