Reseptit

Nopeat punajuuripihvit ja yrttituorejuustokastike

Nopeat punajuuripihvit valmistuvat heviosaston valmiista punajuurisoseesta. Mannasuurimot ja kananmunat tukevoittavat taikinan ja pitävät pihvit koossa. Voit esivalmistella taikinan turpoamaan jääkaappiin jo aamulla. Paistamisvaiheessa lisäät vain fetan ja suolan.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nopeat punajuuripihvit:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 500 g punajuuri-perunasosetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kauramannasuurimoita
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 150 g fetajuustoa
  • 1/2 tl suolaa

Paistamiseen:

  • juoksevaa rypsiöljyvalmistetta

Yrttituorejuustokastike:

  • 200 g yrttituorejuustoa
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Nopeat punajuuripihvit ja yrttituorejuustokastike tehdään helposti näin: 

1. Murskaa valkosipulinkynsi punajuurisoseen joukkoon. Lisää kananmunat, kauramannasuurimot ja rosmariini. Anna turvota 30 minuuttia.

2. Sekoita yrttituorejuustokastikkeen ainekset keskenään kulhossa, maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.

3. Murustele punajuuritaikinan joukkoon fetajuusto ja lisää suola. Sekoita.

4. Kuumenna rasva paistinpannulla tai lettupannun koloissa ja laita pannulle parin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Tasoita pinta. Paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

5. Tarjoile nopeat punajuuripihvit yrttituorejuustokastikkeen kanssa.

Katso myös: Mehevät kasvispyörykät ja ihanat ideat lisukkeisiin – 6 erilaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispihvit maistuvat koko perheelle – tässä 6 herkullista kasvisohjetta

X