Reseptit

Paistettu spagetti

Paistettu spagetti on kuin pastapyttipannu. Siihen voi lisätä melkein mitä vain kasviksia sekä tähteelle jäänyttä kypsää lihaa, kalaa, kanaa tai kasviproteiinia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettu spagetti

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 tl grillimaustetta
  • 1/2 tl chilimaustetta
  • 1/2 tl currya
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 500 g jämäkasviksia suikaleina tai paloina (tässä annoksessa n. 200 g pala kaalia suikaleina ja 300 g kypsiä parsakaalinnuppuja)
  • n 1/2 l keitettyä spagettia

Tarjoiluun

  • chilikastiketta maun mukaan

Valmistusohje

Paistettu spagetti tehdään helposti näin:

1. Ruskista jauheliha ja naputa se pieneksi muruksi puuhaarukalla. Lisää mausteet.

2. Lisää joukkoon öljy ja sipulit ja paista, kunnes sipulit pehmenevät.

3. Lisää kasvikset sekä pasta ja paista vielä suht kovalla lämmöllä muutama minuutti.

4. Valuta pinnalle chilikastiketta maun mukaan (esim. srirachaa).

5. Tarjoa paistettu spagetti suoraan paistinpannulta heti, kun se on valmista.

Katso myös: Rakettispagettilaatikko

Katso myös Kotiliesi.fi:  Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

X