Kauneus

Kasvovesi viimeistelee ihon puhdistuksen – kosmetologi kertoo, miten kasvovettä tulisi oikeaoppisesti käyttää

Kasvovesi auttaa hoitavia ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin, joten sitä ei kannata jättää väliin. Kysyimme ammattilaiselta neuvoa kasvoveden oikeaoppiseen käyttöön ja hyvän kasvoveden valintaan.

Teksti:
Janna Nousiainen
Kuvat:
Istock

Kasvovesi on olennainen osa ihonhoitoa.

Kasvovesi auttaa hoitavia ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin, joten sitä ei kannata jättää väliin. Kysyimme ammattilaiselta neuvoa kasvoveden oikeaoppiseen käyttöön ja hyvän kasvoveden valintaan.

Kasvojen peseminen aamuin ja illoin on yksi ihonhoidon kulmakivistä. Monet erilaiset purnukat ja hoitotuotteet saavat ihonhoidon tuntumaan kuitenkin helposti liian monimutkaiselta. Puhdistustuotteen ja kosteusvoiteen lisäksi on silti yksi tuote, jota ei kannata jättää väliin – nimittäin kasvovesi.

– Nykyään kasvovedet ovat puhdistuksen täydentäjiä. Ne ovat toiminnallisia ja niissä on vaikuttavia raaka-aineita, jotka avaavat ihon vastaanottamaan hoitotuotteiden aktiiviaineita paremmin, SKY erikoiskosmetologi Mari Raiskinmäki kertoo.

Kasvovesi on sekä puhdistava että hoitava

Kasvovesi viimeistelee ihonpuhdistuksen. Se lasketaan enemmän puhdistavaksi tuotteeksi, vaikka sillä on myös hoitavia ominaisuuksia.

Lisäksi kasvovesi tasapainottaa ihon pH-arvon ihanteelliselle tasolle. Kasvoveden tarkoituksena onkin paitsi viimeistellä myös valmistella iho hoitotuotteita varten: hoitavat seerumit ja kosteusvoiteet imeytyvät paremmin kasvoveden jäljiltä.

– Kasvovesi lisätää omalle ihotyypille sopivan puhdistustuotteen jälkeen – ne ovat aina duo. Jos puhdistustuotteen jälkeen ei käytä kasvovettä, iho voi jäädä kuivan tuntuiseksi. Kasvovesi on pieni lisä ihonhoitoon, mutta sen vaikutuksen kyllä huomaa.

Kasvoveden voi levittää käsin, vanulapulla tai jos pullo on suihkemainen, voi sitä suihkauttaa suoraan iholle. Vanulappu on hyvä vaihtoehto, jos kasvoveden avulla haluaa puhdistaa vielä viimeisimmätkin meikit iholta. Kasvovedellä kostutettu vanulappu on myös yksi tapa puhdistaa ihoa aamulla.

Lue myös: 7 kasvonaamiota, jotka voit tehdä itse – ilman turhia lisäaineita

Kasvovesi on mahdollista levittää monella eri tapaa.
Kasvovettä voidaan levittää käsin, vanulapulla tai suihkuttaa suoraan pullosta.

Mistä tunnistaa hyvän kasvoveden?

Hyvä kasvovesi määräytyy oman ihotyypin mukaan. Esimerkiksi kuivalle tai atooppiselle iholle Raiskinmäki ei suosittele sellaista kasvovettä, jolla on ihohuokosia supistavia ja puhdistavia ominaisuuksia.

Rasvaiselle iholle taas kannattaa käyttää syväpuhdistavaa kasvovettä. Raiskinmäki muistuttaa, että kosteus on aina hyväksi iholle.

– Myös rasvoittuva, epäpuhdas iho hyötyy kosteudesta.

Kun etsii omalle iholleen sopivaa kasvovettä, täytyy aina muistaa katsoa, mitä ainesosia kyseinen tuote sisältää. Ainesosien listassa ylimpänä ovat ne, joita tuote sisältää eniten. Esimerkiksi erityistä kosteutusta kaipaavan kannattaakin varmistaa, että listan kärkipäässä mainitaan esimerkiksi hyaluronihappo. Listan kärjessä olevat elektrolyytit, kuten kalsium ja magnesium, kertovat puolestaan siitä, että kasvovesi on ihoa rauhoittava.

Isoin virhe, minkä kasvoveden kanssa voi Raiskinmäen mukaan tehdä, onkin jättää se käyttämättä.

X