Kauneus

Ota tämä ihonhoitorutiini haltuusi välittömästi – kosmetologi kertoo, miksi kasvosi rakastavat savea

Millainen ihonhoitorutiini on kesällä paras? Ihonhoitoa ei kannata unohtaa kesän ajaksi, sillä kasvot tarvitsevat hoitoa ja suojaa myös silloin. Sädehtivän kesäihon salaisuus löytyykin riittävästä aurinkosuojasta ja syväpuhdistavasta savesta.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Savi sopii hyvin myös ohuelle ja pintakuivalle iholle.

Millainen ihonhoitorutiini on kesällä paras? Ihonhoitoa ei kannata unohtaa kesän ajaksi, sillä kasvot tarvitsevat hoitoa ja suojaa myös silloin. Sädehtivän kesäihon salaisuus löytyykin riittävästä aurinkosuojasta ja syväpuhdistavasta savesta.

Aurinkoinen sää ja lomakausi houkuttevat vaihtamaan arkimeikin luonnollisempaan tyyliin. Mutta millainen olisi hyvä ihonhoitorutiini kesän ajaksi?

Vaikka meikkaamisen lopettaminen tarkoittaakin sitä, ettei meikkiä tarvitse enää iltaisin erikseen poistaa kasvoilta, ei ihonhoitoa kannata kuitenkaan kokonaan unohtaa.

Seuraavilla kosmetologin vinkeillä huolehdit siitä, että iho pysyy hyväkuntoisena koko kesän!

1. Ota avuksi ihonhoitorutiini, joka sisältää syväpuhdistavaa savea 

Kuten muinakin vuodenaikoina, myös kesäkuukausina ihoa olisi tärkeää ainakin puhdistaa ja rasvata, muistuttaa Ihosairaalan kosmetologi Katja Khalifi.

Kuumina kesäpäivinä esimerkiksi syväpuhdistava savi on hellävarainen apukeino pitää iho puhtaana.

– Savi imee itseensä talia ja epäpuhtauksia. Se on turvallinen mutta tehokas kotikeino hoitaa ihoa, Khalifi sanoo.

Khalifi kehottaa tutustumaan erityisesti erilaisiin kasvonaamioihin, sillä ne ovat suhteellisen lempeitä myös ohuelle ja pintakuivalle iholle.

Jos iholle pääsee ilmestymään yksittäisiä näppyjä tai finnejä, niihin tehoaa parhaiten paikallishoitoaineet.

– Ensisijaisesti kannattaa pyrkiä hoitamaan näppyjä paikallishoitoaineella sen sijaan, että lähtisi itse niitä kauheasti puristelemaan. Siinä on aina riski, että epäpuhtaus tulehtuu.

”Savi imee itseensä talia ja epäpuhtauksia. Se on turvallinen, mutta tehokas kotikeino hoitaa ihoa.”

Ota haltuusi oikea ihonhoitorutiini. Nainen levittää ihollensa kasvovoidetta.
Millainen ihonhoitorutiini on sinulle sopivin? Se löytyy usein kokeilemalla. Kesällä oleellisinta on huolehtia siitä, että kasvot ainakin puhdistaa ja suojaa ihon auringonsäteiltä.

2. Ole tietoinen meikkaamisen hyödyistä ja haitoista

Kun kasvoille ei laiteta meikkituotteita, kasvojen iho pääsee hengittämään, eikä huokosiin pääse meikin aiheuttamia epäpuhtauksia.

– Kun ollaan ilman meikkiä, iho pääsee toimimaan normaalilla tavalla. Meikittä oleminen parantaa ihon kuntoa, Khalifi sanoo.

Voiko ihonhoitorutiini, joka ei sisällä meikkaamista, olla sitten jollain tavalla huono tai haitallinen?

Khalifin mukaan meikillä on kaikesta huolimatta myös suojaava ominaisuus. Jos meikin jäättää pois, pitää huolehtia siitä, että oma ihonhoitorutiini sisältää sekä UVA- että UVB-säteilyltä suojaavan aurinkovoiteen.

Ihonhoitorutiini kesään – hyvinvoivan ihon muistilista 

Toimivaksi havaittu ihonhoitorutiini on tärkeää sisällyttää arkeen myös silloin, kun lopettaa meikkaamisen. Hyvinvoiva kesäiho syntyy, kun:

  • iho puhdistetaan omalle iholle sopivalla puhdistustuotteella. Kerran tai pari kertaa viikossa kasvoille voi levittää savinaamion, joka syväpuhdistaa ihoa hellävaraisesti. Yksittäisiin näppylöihin kannattaa puolestaan käyttää paikallishoitotuotteita.
  • ihonpuhdistus viimeistellään kasvovedellä.
  • aamuin ja illoin kasvoille levitetään oman ihotyypin mukaista hoitovoidetta.
  • aurinkosuojaa lisätään niin kasvoille kuin koko vartalollekin.
  • juodaan riittävästi vettä. Se on tärkeää paitsi hyvinvoinnin kannalta, mutta vaikuttaa myös ihon kuntoon.
  • silmät sekä silmänympärysiho suojataan aurinkolaseilla.
X