Reseptit

Perunamunakaspalat sopivat noutopöytään

Perunamunakaspalat sopivat alkuruoaksi. Palat koristellaan oliiveilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 keitettyä perunaa
  • 4 sipulia
  • oliiviöljyä
  • 15 munaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

koristeeksi:

  • halkaistuja tai viipaloituja paprikatäytteisiä oliiveja

Valmistusohje

Perunamunakaspalat sopivat hyvin noutopöydän tarjoiluun. Koristele sormin syötävät perunamunakaspalat oliiveilla.

Kuori ja viipaloi tai kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipulit.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää sipulit ja paista niitä, kunnes ne ovat kuullottuneet. Lisää perunat ja jatka paistamista hetki. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Levitä perunasipuliseos öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun.

Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla. Mausta munat maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kaada munat peruna-sipuliseoksen päälle uunipannuun. Kypsennä munakasta 200 asteen uuninlämmössä noin 25 minuuttia, kunnes se on kokonaan hyytynyt ja saanut vähän väriä. Ota munakas uunista pois ja anna jäähtyä.

Leikkaa munakas tarjolle pieniksi neliöiksi. Koristele neliöt halkaistuilla tai viipaloiduilla paprikatäytteisillä oliiveilla.

Vihje: Voit käyttää munakkaaseen yhden kilon pakastettua peruna-sipuliseosta. Sekin on hyvä paistaa ja maustaa ennen uunipannuun lisäämistä.

X