Punajuuri-kikhernekeitto
Punajuuri-kikhernekeitto on maukas ja muheva. Osan punajuurista voi korvata muilla juureksilla. Nokare paksua jogurttia tuo makuun täyteläisyyttä.
Ainekset
Punajuuri-kikhernekeitto
- 500 g punajuurta
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl kuivattua timjamia
- 1/2 tl kuivattua rosmariinia
- 1/4 tl suolaa
- 1 l kasvislientä
- 2 tl punaviinietikkaa
- 3 dl kypsiä kikherneitä
Lisäksi
- paksua jogurttia
Valmistusohje
Punajuuri-kikhernekeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja suikaloi punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuullota öljyssä punajuuret ja sipulit. Lisää mausteet sekä suola ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi sekä etikka ja hauduta punajuuret kypsiksi.
3. Lisää kypsät kikherneet, kiehauta ja tarkista maku. Tarjoa punajuuri-kikhernekeitto maito- tai kasvipohjaisen jugurtin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Syksyn maukkaimmat sosekeitot ja parhaimmat lisukkeet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous