Reseptit

Punajuuri-kikhernekeitto

Punajuuri-kikhernekeitto on maukas ja muheva. Osan punajuurista voi korvata muilla juureksilla. Nokare paksua jogurttia tuo makuun täyteläisyyttä.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-kikhernekeitto

  • 500 g punajuurta
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 l kasvislientä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 3 dl kypsiä kikherneitä

Lisäksi

  • paksua jogurttia

Valmistusohje

Punajuuri-kikhernekeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja suikaloi punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuullota öljyssä punajuuret ja sipulit. Lisää mausteet sekä suola ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi sekä etikka ja hauduta punajuuret kypsiksi.

3. Lisää kypsät kikherneet, kiehauta ja tarkista maku. Tarjoa punajuuri-kikhernekeitto maito- tai kasvipohjaisen jugurtin kanssa.

Katso myös: Kasvissosekeitto on helppo ja nopea ruoka, joka käy keventäjällekin – katso ohjeet terveellisiin, lämmittäviin ja herkullisiin keittoihin

Katso myös Kotiliesi.fi: Syksyn maukkaimmat sosekeitot ja parhaimmat lisukkeet

X