Reseptit

Seesamipinaatti (Hoorensoo no goma ae)

Seesamipinaatti maustetaan japanilaiseen tapaan soijalla ja sokerilla. Seesamipinaatti maistuu japanilaisen munakkaan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Seesamipinaatti

  • 200 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • seesaminsiemeniä
  • soijaa
  • sokeria

Valmistusohje

Seesamipinaatti valmistuu japanilaisella reseptillä näin:

1. Huuhdo pinaatinlehdet ja keitä niitä väljässä vedessä 3-5 minuuttia. Kaada pinaatinlehdet siivilään, huuhtaise kylmällä vedellä ja painele vesi pois lehdistä.

2. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla paistinpannulla. Rouhi siemenet kevyesti ja sekoita pinaattiin. Mausta seesamipinaatti soija-sokerisekoituksella. Tarjoa pinaatta japanilaisten ruokien lisukkeena, esimerkiksi munakasrullan kanssa.

Ohje on peräisin tokiolaiselta Keiko Aoshimalta. Hän on neljän lapsen äiti, joka rakastaa ruoanlaittoa ja taitaa japanilaiset perinnereseptit.

Saat pitää myös muista japanilaisista ruoista, kuten misokeitosta, teriyaki-kalasta tai japanilaisesta kasvissalaatista.

Katso myös: Näin syntyvät maki-sushi, wasabi-lohikakku, tempura – kokkaa raikkaasti ja terveellisesti japanilaisittain

Lue myös Kotiliesi.fi: Suojaako japanilainen ruoka ylipainolta? Tutustu japanilaiseen ruokakulttuuriin!

X