Seesamipinaatti (Hoorensoo no goma ae)
Seesamipinaatti maustetaan japanilaiseen tapaan soijalla ja sokerilla. Seesamipinaatti maistuu japanilaisen munakkaan kanssa.
Ainekset
Seesamipinaatti
- 200 g tuoreita pinaatinlehtiä
- seesaminsiemeniä
- soijaa
- sokeria
Valmistusohje
Seesamipinaatti valmistuu japanilaisella reseptillä näin:
1. Huuhdo pinaatinlehdet ja keitä niitä väljässä vedessä 3-5 minuuttia. Kaada pinaatinlehdet siivilään, huuhtaise kylmällä vedellä ja painele vesi pois lehdistä.
2. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla paistinpannulla. Rouhi siemenet kevyesti ja sekoita pinaattiin. Mausta seesamipinaatti soija-sokerisekoituksella. Tarjoa pinaatta japanilaisten ruokien lisukkeena, esimerkiksi munakasrullan kanssa.
Ohje on peräisin tokiolaiselta Keiko Aoshimalta. Hän on neljän lapsen äiti, joka rakastaa ruoanlaittoa ja taitaa japanilaiset perinnereseptit.
Saat pitää myös muista japanilaisista ruoista, kuten misokeitosta, teriyaki-kalasta tai japanilaisesta kasvissalaatista.
Katso myös: Näin syntyvät maki-sushi, wasabi-lohikakku, tempura – kokkaa raikkaasti ja terveellisesti japanilaisittain
Lue myös Kotiliesi.fi: Suojaako japanilainen ruoka ylipainolta? Tutustu japanilaiseen ruokakulttuuriin!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous