Reseptit

Tapenade-broileri ja bataattipyreetä

Tapenade-broileria ja bataattipyreetä syödessä ei tarvitse stressata turhista ja epäterveellisistä kaloreista. Ruoka on kevyt ja sopii hyvin myös linjoistaan huolehtivalle.

Teksti:
Emma Suominen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 marinoimatonta broilerinfileetä (600 g)
  • 2 rkl tapenade-oliivitahnaa
  • suolaa

Bataattipyree:

  • 500 g bataattia
  • 20 g tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 20 g voita
  • 1.5 tl suolaa

Valmistusohje

Tapenade-broileri ja bataattipyree sopivat vaikka sunnuntain paremmaksi päivälliseksi. Tässä broileriateriassa on energiaa  vain 340 kcal/annos, joten se sopii laihduttajille ja keventäjille.

1. Leikkaa fileet auki ohuemmasta kyljestä niin, että toinen puoli jää kiinni. Avaa fileetä hieman ja nuiji ohueksi levyksi.
2. Ota leikkuulaudalle noin A4-arkin kokoinen pala tuorekelmua ja nosta broilerilevy sen keskelle. Levitä fileelle oliivitahna ja kääri se tiukalle rullalle tuorekelmun avulla, käärimättä kelmua rullan sisään.
3. Kääri broilerirulla kahteen A4-kokoiseen kelmupalaan umpinaiseksi paketiksi ja kiinnitä maalarinteipillä, ettei kelmu avaudu kypsennyksen aikana.
4. Kypsennä rullaa kiehuvassa vedessä tai höyryuunissa 12 minuutin ajan. Nosta kypsät broilerit jäähtymään. Leikkaa paketit auki, halutessasi voit vielä ruskistaa pinnan paistinpannulla.
5. Valmista bataattipyree. Kuori ja paloittele bataatti. Kuullota paloja kattilassa voin kera pitkään ja lisää joukkoon kuorittu inkivääri, kanelitanko sekä suola ja kaada päälle vettä niin, että palat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä
miedolla lämmöllä, kunnes bataatti on pehmeän kypsää.
6. Poista inkivääri ja kaneli kattilasta. Ota myös bataatit reikäkauhalla pois kattilasta ja säästä  keitinvesi. Soseuta bataatit kuohkean pehmeäksi tehosekoittimella. Mikäli pyree on liian paksua, voit ohentaa sitä bataattien keitinvedellä. Tarkista lopuksi maku ja tarjoile broilerin kanssa.

Resepti: Alex Nurmi

X