
Thaimaalainen nuudeli-kasviskeitto
Jos thaimaalaiseen keittoon tarvittavaa tuoretta sitruunaruohoa ei löydy kaupan vihanneshyllyltä, voit käyttää myös valmista sitruunaruohotahnaa.
Ainekset
- 2 rkl öljyä
- 2 tl punaista currytahnaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 2 sitruunaruohoa
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 2 kaffirlimetinlehteä
- 1 paprika
- 1/2 purjo
- 1,2 l kasvislientä
- 1/2 parsakaali
- 2 tl kalakastiketta
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 limetin mehu
Lisäksi
- 1 pkt (200 g) munanuudeleita
Valmistusohje
1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää currytahna, chilijauhe, sitruunaruohot (painele sitruunaruohojen pinta rikki puukon hamarapuolella eli tylsällä puolella ja taita ruohot kattilaan), inkivääri ja kaffirlimetinlehdet, kuullota kaksi kolme minuuttia
2. Halkaise paprika, ota siemenet pois ja leikkaa suikaleiksi. Halkaise purjo ja hienonna. Lisää kattilaan paprikasuikaleet ja purjot, kaada kasvisliemi päälle ja keitä 10 minuuttia.
3. Pese parsakaali ja irrota kukinnot. Lisää parsakaalit ja keitä vielä neljä viisi minuuttia. Lisää nuudelit ja kiehauta liemi. Mausta kalakastikkeella, suolalla, mustapippurilla ja limetin mehulla.
Tuunaa: Lisää valmiiseen keittoon 200 g paistettuja broilerinsuikaleita, jotka on maustettu suolalla ja pippurilla, 1 dl hienonnettua kevätsipulia ja reilusti tuoretta korianteria.
Katso myös:
Pirteä nuudelisalaatti, Ruoka.fi
Paistetut nuudelit katkarapujen kera, Ruoka.fi
Nuudelivokki, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous