Reseptit

Thaimaalainen nuudeli-kasviskeitto

28.2.2016 Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Jos thaimaalaiseen keittoon tarvittavaa tuoretta sitruunaruohoa ei löydy kaupan vihanneshyllyltä, voit käyttää myös valmista sitruunaruohotahnaa.

Ainekset

2 rkl öljyä
2 tl punaista currytahnaa
1/2 tl chilijauhetta
2 sitruunaruohoa
2 tl raastettua inkivääriä
2 kaffirlimetinlehteä
1 paprika
1/2 purjo
1,2 l kasvislientä
1/2 parsakaali
2 tl kalakastiketta
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 limetin mehu

Lisäksi

1 pkt (200 g) munanuudeleita

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää currytahna, chilijauhe, sitruunaruohot (painele sitruunaruohojen pinta rikki puukon hamarapuolella eli tylsällä puolella ja taita ruohot kattilaan), inkivääri ja kaffirlimetinlehdet, kuullota kaksi kolme minuuttia

2. Halkaise paprika, ota siemenet pois ja leikkaa suikaleiksi. Halkaise purjo ja hienonna. Lisää kattilaan paprikasuikaleet ja purjot, kaada kasvisliemi päälle ja keitä 10 minuuttia.

3. Pese parsakaali ja irrota kukinnot. Lisää parsakaalit ja keitä vielä neljä viisi minuuttia. Lisää nuudelit ja kiehauta liemi. Mausta kalakastikkeella, suolalla, mustapippurilla ja limetin mehulla.

Tuunaa: Lisää valmiiseen keittoon 200 g paistettuja broilerinsuikaleita, jotka on maustettu suolalla ja pippurilla, 1 dl hienonnettua kevätsipulia ja reilusti tuoretta korianteria.

Katso myös:
Pirteä nuudelisalaatti, Ruoka.fi
Paistetut nuudelit katkarapujen kera, Ruoka.fi
Nuudelivokki, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *