tikka masala
Reseptit

Tikka masala

Tikka masala on herkkua! Englantilaiset ja intialaiset kiistelevät siitä, kummassa maassa kana tikka masala keksittiin. Ruoka on ollut ehdolla jopa Englannin kansallisruoaksi. Tikka masalan mausteisuuden voi jokainen kokki sovittaa omaan makuunsa. Tarjoa lisukkeena naanleipää, basmatiriisiä ja kurkkuraitaa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tikka masala:

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl paprikaa
  • 1 rkl öljyä
  • 700 g broilerin rintaleikkeitä

Kastike:

  • 1 sipuli
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1 tl garam masalaa
  • 1-2 tähtianista
  • 2 rkl voita
  • 1 tl fariinisokeria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia

Valmistusohje

Tikka masala tehdään helposti näin:

1. Laita jogurtti kulhoon. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet ja inkivääri, lisää muut mausteet ja öljy. Sekoita kanaleikkeet marinadiin. Anna maustua 1–2 tuntia tai yön yli.

2. Tee kastike. Kuullota silputtua sipulia, inkivääriä ja mausteita pari minuuttia voissa. Lisää sokeri ja tomaattipyree. Kiehauta. Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Murenna sekaan kanaliemikuutio. Anna hautua 15 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja jogurtti. Mausta kastike suolalla.

3. Ota kanapalat marinadista ja laita ne folion päälle uunipellille. Kuumenna uunin grilli 250-asteiseksi. Grillaa broileria noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja paloittele broilerileikkeet kastikkeeseen. Kuumenna tikka masala ja aseta tarjolle.

Katso myös: Delhin kanaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Gremolatabroileri, chili-kanapasta ja 5 muuta suosikkiruokaa broilerista

X